Jump to content

Forsikring eller?


puteunderarmen

Recommended Posts

Hva skjer om jeg raser rett inn i yacten til Røkke?

Totalhavarerer du din egen bår i smellen får du 30000,- i dekning hvis du har fullverdi kaskoforsikring.  Hva Røkke får avhenger av om han er forsikret. Har han ingen forsikring får han ingen dekning. Enkelt og greit.
Link to post
Share on other sites

Så dersom det ved min feil, skader en av mine passasjerer så er jeg ansvarlig? det er det eneste jeg kan tenke meg å forsikre meg mot.

 

å forsikre en båt til 30 lapper tror jeg er penger ut av vinduet. koster jo noen tusen en sånn forsikring.

 

Så om jeg kræsjer med Røkke så koster det meg ingenting selv om det er min skyld.......høres merkelig ut.

Kunne tenkt meg en ansvarsforsikring lik den jeg har på bilen, det hadde vært passe! finns det?

Link to post
Share on other sites

Er du sikker på at en slik forsikring koster noen tusen kr. Jeg vil tro at du kommer unna med under en tusenlapp, men skal ikke si noe helt sikkert. Båt forsikring er ikke så enormt dyrt og hvis jeg var deg ville jeg nok forsikret båten. Er jo utrolig kjipt å tape 3o ooo hvis uhellet først skulle være ute da.

Er jo litt penger spør du meg!!!

Link to post
Share on other sites

Hvis ulykken er din skyld så kan det koste deg meget dyrt å ikke ha ansvarsforsikring. De tilfeller som du ikke er ansvarlig for er i forbindelse med teknisk svikt som ikke skyldes manglende/dårlig vedlikehold, relativt skjeldne tilfeller altså. I alle andre tilfeller er du erstatningspliktig.

 

Jeg ville i alle fall ikke tatt sjangsen på å bruke en båt uten ansvarsforsikring. Vi kan i verste tilfelle snakke om millionbeløp her...

Link to post
Share on other sites

750 kroner høres passe ut, hvor fikk du den?

jeg bor i Oslo og der skrives premier med Gaffel.

ba om priser hos noen selskaper, og måtte fylle masse skjemaer på papir, fikk de på mail, pdf, men kunne ikke editere de. sende i post, det holder ikke i disse dager......kanskje jeg må bite i gresset :smiley:

Link to post
Share on other sites

Snekka vi har nå på 27,5 for koster 830 kr i året. Den forrige båten var en plastbåt på 14 fot med 30 hk og gjorde opp under 30 knop. Denne kostet 30 000 og med full kasko hois gjensidige nor kostet det mindre enn det gjør for snekka. Tror ikke det var mer enn ca 700 kr. Jeg hadde hvertfall aldri turt å færdes på sjøen uten forsikring.

Link to post
Share on other sites

har ringt de fleste nå, varierer fra 700 til 2000.

 

Er det ingen som seiler sin egen sjø uten forsikring. hadde jeg hatt en bil værd 30 lapper ville jeg ikke hatt mere ennansvar i alle fal. tror jeg må finne ut litt mer o den ansvarsforsikringa......

Norske sjø, har aldri hørt om...prøver å ringe de.

 

Er det noen firma som er spesialister på båtforsikring, eller som er kjent for å være billige?

Link to post
Share on other sites

har ringt de fleste nå, varierer fra 700 til 2000.

 

Er det ingen som seiler sin egen sjø uten forsikring. hadde jeg hatt en bil værd 30 lapper ville jeg ikke hatt mere ennansvar i alle fal. tror jeg må finne ut litt mer o den ansvarsforsikringa......

Norske sjø, har aldri hørt om...prøver å ringe de.

 

Er det noen firma som er spesialister på båtforsikring, eller som er kjent for å være billige?

Hadde selv en saga 20 i fjor uten forsikring. Kjøpte båten på sensommeren og hadde tenkt å pusse den opp og selge den på våren. Fant ut at eg ikke ville koste på den noe forsikring, men må innrømme eg ikke hadde det helt godt når det blåste for fullt, og båten låg på svai uten forsikring. Båten hadde en verdi på 60.000,-

Hadde ikke brukt for forsikring. Båten ble solgt som planlagt.

Vil ikke gjort dette igjen. Kost på båten forsikring, da sover du kanskje litt betre!

Link to post
Share on other sites

Har en båt til ca 30 tusen, og har ikke tenkt å kjøpe forsikring. Hvor smart er det?

Hva skjer om jeg raser rett inn i yacten til Røkke?

Ikke særlig smart! Å føre en båt uten noen form for forsikring er, etter min mening, ansvarsløs!  :lol:  Det vitner om en "gi blaffen-holdning", som ikke er særlig solidarisk i forhold til andre båteiere! Greitt nok at du vil spare penger, men ikke på bekostning av andres eiendom. Du bør, i det minste, tegne ansvarsforsikring.

 

 

Så var det et av innleggene jeg stusset litt over.:

Totalhavarerer du din egen bår i smellen får du 30000,- i dekning. Hva Røkke får avhenger av om han er forsikret. Har han ingen forsikring får han ingen dekning. Enkelt og greit.

Er ingen forsikringsekspert, men rem er litt på vidvanke, når han påstår at puteunderarmen vil få 30.000,- uten noen forsikring, som helst - eller hvis han har tegnet ansvarsforsikring for en verdi på 30.000,-

 

For det først bestemmer ikke båteier selv hvor høyt ansvarssummen er, det er forsikringsselskapet som gjør, og for det andre vil ikke puteunderarmen få noe som helst for tap av sin egen båt, hvis han totalhavarerer den og kun har ansvarsdekning!

 

Ansvarsdelen dekker KUN skade på annen part! Din egen båt kan du bare avskrive, med mindre en annen båt med ansvarsdekning rammer deg først!

 

Når det er sagt, så har jeg alltid tegnet kasko - inkl. tyveri og brann - på mine båter. Synes at jeg skylder dette mine båtkolleger og eget nattesøvn! For båten min betaler jeg 849,- i kasko / år (det er ca. 70,- måneden) og synes ikke det er spesiellt mye.

 

Når puteunderarmen synes det er dyrt og forsikre båten, så har det kanskje noe med det å gjøre at han innhenter pris på båtforsikring allene? Har du et ryddig forsikringsforhold fra før (hus, innbo, bil, reise-, osv. - altså såkallt totalforsikring) vil båtdelen alltid komme rimeliger ut.

 

God sommer! Med forsikring! :confused:

Link to post
Share on other sites

Sjekket med mitt eget selskap hvor jeg har alle mine andre forsikringer, og de var av de dyreste, men men.

Det med nattesøvn er jo et godt poeng og jeg regner med å rive ut en forsikring, 700 kroner her og 700 kroner der,  det er blitt sinnsykt mange av de nå som jeg er blitt reder :lol:

det blir sikkert dyrere når det kommer til stykket.....leste om igjen det ene tilbudet jeg fikk, blablabla...også kommer det i tillegg en grunnpremie på 190 kroner. hva f... er det da, jeg bryr meg katten om hva de kaller det, gi meg prisen og ikke lur meg.......sorry utbrudet.

Håper på sjøsetting til helga i alle fall :confused:

Link to post
Share on other sites

Totalhavarerer du din egen bår i smellen får du 30000,- i dekning. Hva Røkke får avhenger av om han er forsikret. Har han ingen forsikring får han ingen dekning. Enkelt og greit.

 

 

Jeg har mottatt forsikringspapirene fra Gjensidige nor(kaskoforsikring).Jeg kan ikke finne noe sted her om at motparten ikke får dekt skaden jeg evt påfører hans båt hvis han selv ikke har forsikringene i orden.Er det noen her som svart på hvitt kan henvise til noe konkret annet enn "vandrehistorier"?Det høres jo helt meningsløst ut!

Link to post
Share on other sites

Generelt så er båtforsikring og bilforsikring to helt forskjellige saker. For bil gjelder det at alle må ha ansvarsfrosikring - og det ligger et objektivt ansvar på hver bilfører - dvs. at om man har et uhell og din bil eller du er skyld i dette dekkes det av din ansvarsforsikring.

 

FOr båtforsikring ligger Sjøloven til grunn. Den er basert på internasjonale prinsipper fra en gang på slutten av 1800. Se http://www.lovdata.no/all/hl-19940624-039.html#map023 for alle detaljer om dagens lov. Den sier bl.a. at ved det som kan kalles ulykke (dvs. der båtfører ikkehar subjektiv skyld i at det gikk galt) skal hver av partene dekke sine enge kostnader som følge av skaden. Jeg har sakset litt fra loven:

 

Kapittel 8. Sammenstøt  

§ 161. Sammenstøt som følge av skyld på en eller begge sider  

 

 Når skade på skip, gods eller person er forårsaket av sammenstøt mellom skip, og skylden ligger på den ene siden alene, skal den skyldige erstatte skaden.  

 

 Er det skyld på begge sider, skal enhver av de skyldige erstatte skaden etter forholdet mellom de feil som er begått på hver side. Gir omstendighetene ikke støtte for en fordeling i et bestemt forhold, deles skaden likt.  

 

 Hver enkelt av de skyldige er bare ansvarlig for den del av erstatningen som faller på vedkommende. Ved skade på person er de skyldige likevel solidarisk ansvarlige.  

 

 Har noen måttet betale mer enn den del av erstatningen som faller på vedkommende, kan det overskytende kreves tilbake av den annen skyldige. Mot et slikt tilbakesøkingskrav kan den annen gjøre gjeldende den rett til ansvarsfritak eller -begrensning som denne i forhold til skadelidte ville ha vært berettiget til i kraft av den lov som får anvendelse i forholdet mellom denne og skadelidte, eller i kraft av gyldig kontraktsmessig forbehold. Et forbehold kan likevel ikke gjøres gjeldende i den utstrekning det fritar for eller begrenser ansvaret utover det som ville følge av kapitlene 13, 14 og 15 eller tilsvarende regler i fremmed rett som i tilfelle får anvendelse i forholdet til skadelidte.  

 

 Ved bedømmelsen av spørsmålet om skyld skal retten særlig ta i betraktning om det var tid til overlegninger eller ikke.  

 

§ 162. Sammenstøt som følge av ulykkeshendelse  

 

 Er sammenstøtet en følge av en ulykkeshendelse, eller kan det ikke opplyses at det er forårsaket ved skyld på noen av sidene, bærer hvert skip sin skade.  

 

§ 163. Sammenstøt uten at skip støter sammen  

 

 Det som i denne lov er bestemt om sammenstøt mellom skip, gjelder også når et skip ved sin manøvrering eller på liknende måte volder skade på et annet skip eller personer eller gods om bord uten at sammenstøt mellom skipene har funnet sted.  

 

Som dere da ser kommer man ganske raskt inn i en diskusjon vedr. hva som er en ulykkeshendelse eller ikke.  

Her har Båtmagasinet en artikkel som beskriver dette. For de som vil lese enda mer kan dere søke på www.baatmagasinet.no i tidligere artikler med søkeord sjøloven.  

 

Erfaringen min med båtforsikring er at her må man lese alt med liten skrift. Kasko og ansvarsforsikring på båt er ikke som kasko og ansvarsforsikring på bil. Jeg oppdaget på et av tilbudene jeg fikk da jeg skulle forsikre min Nidelv at forsikringen ikke gjaldt skade ved sammenstøt med annet enn brygga - fordi båten vår var definert som racerbåt ettersom den gikk over 18 knop. Hadde jeg da truffet en tømmerstokk og mistet drevet hadde jeg ikke fått dekket dette av erstatningen. Dette på tross av at jeg ba om full kasko på bpten og opplyste om farten da jeg ba om tilbudet. Og dette var et anerkjent selskap som annonserer mye for båtforsikring!

 

Jeg har forsikret båten godt med både ansvar og kasko - og jeg har tatt jobben med å lese alle detaljer. Selskapet jeg har blir overrasket når jeg spør hva de mener med ting de skriver med liten skrift - kanskje flere skal stille kritiske spørsmål slik at selskapene opplyser mer om hva som virkelig gjelder?

Skrevet av Bitteliten (svar nr 2) i tråden:

https://baatplassen.no/i/index.php?showtopic=3170 ://https://baatplassen.no/i/YaBB.php?bo...num=1072665089 ://https://baatplassen.no/i/YaBB.php?bo...num=1072665089 ://https://baatplassen.no/i/YaBB.php?bo...num=1072665089 ://https://baatplassen.no/i/YaBB.php?bo...num=1072665089 ://https://baatplassen.no/i/YaBB.php?bo...num=1072665089 ://https://baatplassen.no/i/YaBB.php?bo...num=1072665089 ://https://baatplassen.no/i/YaBB.php?bo...num=1072665089 ://https://baatplassen.no/i/YaBB.php?bo...num=1072665089

Link to post
Share on other sites

har ringt de fleste nå, varierer fra 700 til 2000.

 

Er det ingen som seiler sin egen sjø uten forsikring. hadde jeg hatt en bil værd 30 lapper ville jeg ikke hatt mere ennansvar i alle fal. tror jeg må finne ut litt mer o den ansvarsforsikringa......

Norske sjø, har aldri hørt om...prøver å ringe de.

 

Er det noen firma som er spesialister på båtforsikring, eller som er kjent for å være billige?

 

For og kunne tegne forsikring i Norske Sjø må man være medlem av KNBF eller NSF,

Beregning av forsikkringspris finner du på siden til KNBF.    :sailing:

Link to post
Share on other sites

Er det noen her som svart på hvitt kan henvise til noe konkret annet enn "vandrehistorier"?Det høres jo helt meningsløst ut!

Som i all forsikring (utenom bil) må man ha utvist uaksomhet for å komme i ansvarsforhold.

Hendelige uhell der sjebnen har skylda (f.eks. teknisk svikt) har man ikke noe juridisk ansvar for.

 

Dette har vært belyst i en rekke tråder her på forumet, f.eks.

https://baatplassen.no/i/YaBB.php?board=...;num=1080148883

https://baatplassen.no/i/YaBB.php?board=...;num=1080038024

https://baatplassen.no/i/YaBB.php?board=...;num=1079712853

https://baatplassen.no/i/YaBB.php?board=...;num=1064239851

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...