Jump to content

Noen som har fått testet 4G fra ICE i båten?


Lars H.

Recommended Posts

Som sagt i overskriften, er det noen ICE brukere som har fått testet de nye 4G routerne i båten?

Selv får jeg ikke testet det før til helgen på Oscarsborg. Der skal både basestasjonen på Hurumlandet og i Drøbak fyres opp med 4G på fredag.

 

Men jeg har i hvert fall fått testet det her hjemme på Skjetten ved Lillestrøm. Her ble ombyggingen foretatt i går. Nærmeste basestasjon her er godt under 1km unna, så selv 3G dekning og hastighet har vært bra, ofte opp mot 7Mbps. Men med 4G, har jeg nå hastighet mellom 30 og 40Mbps, har også vært oppe i 48Mbps. Og dette er litt av en forskjell! Jeg har 4G Smartrouter A1 (ALR-U270).

 

Men jeg lurte litt på hvordan hastigheten var med 450MHz, så jeg tok en chat med ICE på Fjesboken der jeg spurte om det var en måte sette routeren på slik at den ble tvangsstyrt til å bruke 450MHz. I Menyene var det ingenting, men jeg kunne slå over bryteren ved Sim-kortet til ekstern antenne. Da ville routeren optimaliseres for 450MHz, selv om jeg ikke byttet ut den venstre antennen med ekstern antenne. Uten å slå over bryteren skal routeren selv velge den frekvensen som gir best signal/hastighet.

 

Det måtte jeg jo teste ut, men jeg fikk ikke inn noe signal med frekvens 450MHz. Og routeren benyttet fremdeles 800MHz, dog gikk signalnivået kraftig ned, fra -86dBm til - 103dBm og hastigheten sank noe.

 

Ny kontakt med ICE, og det viser seg at basestasjonen her kun bruker 800MHz.  Hva betyr det for praktisk bruk i båten, der jeg har egen 5,1dBi ekstern antenne?

 

Der jeg er innen rekkevidde for en basestasjon med 450MHz (og ikke 800MHz), vil jo ekstern antenne og bryteren slått over til ekstern være det beste. Men en vet jo ikke hvile av de to eller begge frekvensene basestasjonene har langs kysten. Så det blir spennende å teste til sommeren. Hvordan det er med basestasjonene ved Oscarsborg, finner jeg vel ut til helgen.

 

Er det noen som allerede har fått testet hastigheten med 450MHz?

 

Lars H.

 

Link to post
Share on other sites

Sitter i Lysekil med 3 av 5 mulige prikker på 4G-signalstyrke, uten ekstern antenne. (Signal Strength RSRP: -96 dBm)

 

Har forøvrig fått den "store" ruteren, modell ALR-U270.

 

Her er det vel kun 450 MHz-båndet som brukes, og jeg får 5.4 7.3 8.3 Mbps nedlastingshastighet.

 

David K.

Redigert av David_K (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Jeg har hatt denne, CMA45/d fra Holund i mange år sammen med min R90 router og er svært godt fornøyd. Jeg har aldri vært uten dekning mellom Kragerø og Göteborg.
bilde

Hvor mye bedre det blir med denne antennen enn uten for den nye 4G routeren, vet jeg ikke ennå. Men jeg regner med at det ikke blir dårligere.

enn med R90 routeren.

Redigert av Lars H. (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Procom CXL 70-1/h en lille stump på vel 50 til 70 cm monteret i top af mast (16 m oppe)

http://www.procom.dk/products/marine-antennas/225-470-mhz

Desværre er kablet pt. 'broken',,,, :headbang:

 

@Lars - har lige været ude at :fishing: 2 sm ude. Der målte jeg 6/4 mbps,,så i mit tilfælde hjælper det at komme lidt på afstand.

...ikke impornerende men som Dansk må jeg nøjes med 'clean' 450 Mhz da det tydeligvis er de højere frekvenser der giver høj speed.....

Link to post
Share on other sites

Tror ikke ICE har lagt over 4G til 450 Mhz enda.

 

Når de skal legge om til 4G, ser du på deres hjemmeside her. Så kan du skrive inn postnummer for stedet du søker eller klikke på ditt område på kartet. Da får du opp status. Og som sagt lenger oppe i tråden, er det ikke alle steder det blir 450 eller 450 og 880. Her på Skjetten har de valgt å kun bruke 800MHz.

Redigert av Lars H. (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Ærlig talt, så husker jeg det ikke. men jeg trooor ikke det var nødvendig. Det med PIN-kode er utrolig dårlig beskrevet, selv i den grundige engelske manualen. Men iom at ICE allerede har satt inn kortet, så foreslår jeg at du glemmer det med pin-kode.

 

Kommer dere forresten til Borgen i helgen? Nå ligger vi i hjemmehavnen i Son og drar til Borgen etter frokost imorgen tidlig.

Link to post
Share on other sites

Jag testade igår i Lerkil 4 mil söder om Göteborg. Jag har två routers, den lilla utan möjlighet med yttre antenn, denna var skickad fel då jag skulle ha möjlighet till yttre antenn och den större med två antenner och anslutning av yttre antenn. Ingen av dessa gav kontakt utan yttre antenn. Den större med inkopplat yttre antenn fick jag mellan 4-7 mbps. Använder en gammal NMT450Mhz antenn från tiden med mobiltelefon på denna frekvens.

 

Hälsningar Ove

Link to post
Share on other sites

Erfaringene her ved Oscarsborg er delte. Med det gamle 3G systemet, hadde jeg her stort sett hastighet på 2 - 3Mbps. her er det to basestasjoner som routeren min kan velge mellom, en på Verpenåsen i Hurum som bruker 800MHz, og en i Drøbak med 450MHz. Når jeg får inn Hurumstasjonen, ligger hastigheten mellom 6 og 10Mbps. Men så snart jeg havner på Drøbak-stasjonen, er det dårligere enn før, 1 - 2Mbps. Dessverre er det ingen mulighet til å tvangstyre routeren til å velge 800MHz. Slår en imidlertid over venderen i batterirommet til routeren for å bruke ekstern antenne, prioriteres 450MHz. Men altså ikke omvendt.

Redigert av Lars H. (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Fler som sliter med PIN-kode ser jeg. Jeg tok det opp og fikk dette svaret. Har ruteren på hytta så jeg har ikke fåt testa ut enda.

 

For at din PIN skal fungere korrekt, skal du utføre følgende, når du er koblet til din 4G router.

 

1. Åpne Internet Explorer eller Mozilla Firefox. Safari virker også om du bruker Mac.

2. Skriv inn 192.168.0.1 i adressefeltet.

3. Du skal da komme til et bilde som spør om brukernavn og passord.

Brukernavn: admin

Passord: admin

Pass på å bruke bare små bokstaver begge steder.

(Dersom du får opp en boks hvor du blir bedt om å endre passord, så er dette kun passordet for å logge inn på routeren og ikke ett passord for sikring av det trådløse nettverket)

4. Trykk deretter på "4G" som står i den grå linjen ganske høyt på siden.

5. Trykk deretter på "PIN Management".

6. Feltet "PIN Status" forteller deg om du trenger å taste inn PIN eller ikke.

Jeg anbefaler at denne står på "Disabled", for da skal du ikke behøve å taste inn din PIN kode.

Dette gjør du under "PIN Lock".

7. Trykk på knappen "Disable" på linjen til "PIN Lock".

8. Trykk deretter på knappen "Apply".

9. Du vil da få opp en tekst som forklarer at endringer blir utført.

10. Vent 10 sekunder, skru deretter din router av.

11. Skru din router på igjen.

12. Du kan nå koble deg til nettverket på nytt, og endringen

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...