Jump to content

Ferdatorsken er på vei inn i Ryfylkefjordene.


Ficher

Recommended Posts

Skrei er genetisk forskjellige fra kysttorsken (foreløpige studier), men er noe usikker på om det samme gjelder Atlanterhavstorsken.

 

Velger å tro at "ferdatorsk" og Skrei kan være samme arten.

 

 

Skreien ser slik ut: http://www.godfisk.no/Tema/Fiskeleksikon/V...sikon?key=21727

 

Litt info om kysttorsken: http://www.imr.no/__data/page/4631/6.3_Nor..._og_fremtid.pdf

 

 

http://no.wikipedia.org/wiki/Torsk

Redigert av rogeri (see edit history)
Link to post
  • 3 år senere...

Det jeg kjøper som snacks og banker selv heter Tørrfisk, men hvis klippfisk kan brukes på samme måte og er like god bare litt saltere, så blir det bra :thumbsup:

Antar de henges opp på samme måte etterpå :confused:

 

Satser på å fange nok til å teste begge metoder :fishing:

 

Hvor stor bør Torsken minimum være for at det skal ha noen hensikt å tørke den ?

Sometimes I think of how it used to be... R.I.P. Lemmy ,Phil & Eddie

Link to post

Jeg har aldri lagd tørrfisk/klippfisk til snacks. Kun for koking.

Jeg gjør som haugi, men lar den ligge minst 1 uke i saltlake, gjerne opptil måneder alt ettersom det

passer med tørking og tørkevær.

Den legges da for utvanning i ett døgn før koking, serveres med kokte poteter kålrabistapp og bacon fett.

Ett herremåltid. :thumbsup:

 

Feratorsk i desember høres forresten veldig tidlig ut, den pleier ikke sige inn før februar.

Redigert av Mix (see edit history)

 

 

Link to post

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...