Jump to content

Ferdatorsken er på vei inn i Ryfylkefjordene.


Ficher

Recommended Posts

LINK.. http://www.aftenbladet.no/blogg/joneblogg/article984185.ece (Flotte grå torskar med rogn og lever. Namm, namm........ )

 

Andre som har fått noen Ferdartorsken i Ryfylkefjordene :fishing:

Er det ikke fra februar til april denne oppholder seg i fjordene her i Ryfylke ? ( fikk flott Ferdatorsk i april i fjord)

Redigert av Ficher (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Skrei er genetisk forskjellige fra kysttorsken (foreløpige studier), men er noe usikker på om det samme gjelder Atlanterhavstorsken.

 

Velger å tro at "ferdatorsk" og Skrei kan være samme arten.

 

 

Skreien ser slik ut: http://www.godfisk.no/Tema/Fiskeleksikon/V...sikon?key=21727

 

Litt info om kysttorsken: http://www.imr.no/__data/page/4631/6.3_Nor..._og_fremtid.pdf

 

 

http://no.wikipedia.org/wiki/Torsk

Redigert av rogeri (see edit history)
Link to post
Share on other sites

  • 3 år senere...

Dette er jeg usikker på. Noen sier den ikke skal saltes, noen at den bare skal/kan dyppes i saltvann.

 

Selv synes jeg kjøpetørrfisk er hakket for lite salt, så jeg er ikke redd for å salte litt hvis det går ann.

(skal brukes som snacks )

 

Hvordan/Hvor lenge salter man da i så fall ?

Sometimes I think of how it used to be... R.I.P. Lemmy ,Phil & Eddie

Link to post
Share on other sites

Jeg pleier og ha den i salt i 4-5 dager, og tørke den til en kan slå folk ihjel med den:)

 

Legger du den da lagvis og strør salt mellom, eller lager du lake ?

 

Hmm, vi burde kanskje laget en egen tråd om tørrfisk, og la denne tråden bestå til ferdatorsk observasjoner og fangster... ?

Sometimes I think of how it used to be... R.I.P. Lemmy ,Phil & Eddie

Link to post
Share on other sites

Det jeg kjøper som snacks og banker selv heter Tørrfisk, men hvis klippfisk kan brukes på samme måte og er like god bare litt saltere, så blir det bra :thumbsup:

Antar de henges opp på samme måte etterpå :confused:

 

Satser på å fange nok til å teste begge metoder :fishing:

 

Hvor stor bør Torsken minimum være for at det skal ha noen hensikt å tørke den ?

Sometimes I think of how it used to be... R.I.P. Lemmy ,Phil & Eddie

Link to post
Share on other sites

Jeg har aldri lagd tørrfisk/klippfisk til snacks. Kun for koking.

Jeg gjør som haugi, men lar den ligge minst 1 uke i saltlake, gjerne opptil måneder alt ettersom det

passer med tørking og tørkevær.

Den legges da for utvanning i ett døgn før koking, serveres med kokte poteter kålrabistapp og bacon fett.

Ett herremåltid. :thumbsup:

 

Feratorsk i desember høres forresten veldig tidlig ut, den pleier ikke sige inn før februar.

Redigert av Mix (see edit history)

 

 

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...