Jump to content

Bukh, tråden for de med denne røde skjønnheten


:båt1

Recommended Posts

Hei!!!

tenkte det kunne være nyttig med en egen Bukh tråd for oss med denne fine motoren her på forumet

I denne tråden kan vi utveksle litt forskjellig erfaringer samt stille spørsmål om eventuelle problemer med " The worlds best marindiesel"

 

Bukh er best!! :flag_bp:

Edited by :båt1
Link to post

Jeg har akkurat skaffet meg en Scand 25 Classic med Bukh DV36.

Lurer på en ting. Hva er max turtall på denne skjønnheten? Har akkurat vært ute i ti dager og ikke gjort mer en 6 knop. Dette fordi jeg begynner å bli engstelig ved 2700rpm.

Den ligger også ganske høyt på temperaturen, helt på grensen til rødt, ved dette turtallet.

Jeg har ferskvannskjølt motor.

 

Noen som kan si noe om dette?

Link to post

hmmm har samme båt og motor som deg og min motor går helt opp på 4000 omdreidninger uten gir og i gir går den til 3700

merkelig at den holder så høy temppå dette lave turtallet :confused: må være noe galt min saltvannskjølte Bukh kommer ikke opp på grønnt engang

har du sjekket ting som innpeller slanger og liknende :smiley: min båt går også noe høyere enn 6 knop ved dette turtallet

Link to post

Jeg har ikke sjekket noenting. Kom hjem på søndag fra en ti dagers problemfri båttur i vestfjorden og ned til Koster i sverige.

Burde kanskje sjekke om jeg har fullt av maneter i saltvannsinntaket?

 

Takk for velkommen.

Link to post

Kan det være tempmåleren? Jeg synes det virker som motoren har det bra. Den sliter hvertfall ikke.

Tankmålerene mine viser for lite så jeg bare lurte på om det kunne være noe.. Instrumentene er jo 30 år gamle... Dessuten virker det som den ikke vil gå over rødt, men bare til grensen. Den blir altså ikke varmere og varmere. Hadde to strekk på fem timer på 2700 rpm på båtturen.

Link to post

Jeg fylte på en liter til med kjølevæske og da mener jeg problemet løste seg. Nådde ikke rødt område og jeg kjørte den til 3200 rpm.

 

Jeg gleder meg til å bli litt mer kjent med motoren slik at det går litt greiere å finne ut av ting.

Link to post

Hei!

 

Har en Carat 7400 med Bukh dv48.

Følgende er nytt: overhalt turbo, ny starter og dynamo, nye dyser, nye drivstoff filter og slanger helt fra tank, lufting til drivstofftanken.

 

MEN: den gjør kun 2500rpm på full fart, og kommer kun opp i 8 knop.!!! hva er galt? når jeg ligger på full fart merker jeg antydning til sort røyk i eksos, og det lukter skikkelig eksos!

Link to post

Pussige greier du, i dag var jeg på visning på en seilbåt med en Bukh 10hk, sjøvannskjølt. Og hva ser jeg når jeg går inn på BP, jo en egen tråd om Bukh!

Jeg er redd jeg kommer til å bli en flittig skribent i denne tråden om det blir kjøp. hehe.

 

Motoren står i en 29fots seilbåt fra 1978. Selger holder på å reparere/ vedlikeholde motoren nå og vil få den i orden før salg av båten. Mener han sa at det har tæret hull på eksosbend, som skal skiftes. Samt er det en lekkasje på sjøvannspumpen, tror jeg. Videre starter den ved hjelp av stargass, men dette skal ordnes. -dysesjekk og overhaling. Han garanterer ikke at motoren vil holde, og det er helt greit. Går som den berømte klokken etter at den har blitt startet uten missfarget eksos. Peilet oljen og den var finfin.

 

Blir det kjøp av seilbåten, så må jeg tidlig legge en plan om motoren begynner å fuske. Jeg har null peiling på slike motorer, gir, aksling og 2-bladet foldepropell. -så det er med skrekkblandet ett eller annet å begi seg ut på dette. Det er en helt ny verden for en som er vant til VP D6 og påhengsmotorer.

 

Er det noen som har erfaring med bytte av motor, kjøp av brukt, overhalt og hva dette koster?

Vil det være mulig å smette på en større Bukh-motor inn på samme aksling og samme motorfeste? -propellen må vel ikke nødvendigvis byttes så lenge man er innefor samme turtallsregister? -dog skal vist foldepropellen på den aktuelle seilbåten være litt "slakk" -hva nå det betyr.

 

Univa.no skal vist være plassen for Bukh.

 

Her er et bilde av Bukh'n som sto i båten. Ikke strøken, men håper at den skal jobbe trofast en del år til.

 

naver_29_12.02.2012_036.jpg

Link to post

Create an account or sign in to comment

For Norwegians: Hvis du leser dette så er engelsk forumspråk aktivt, du kan endre dette til norsk med "System Language" knappen nederst på alle sider

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...