Jump to content

OpenCPN - utvikles nå også for installasjon på Android enheter


Seastar

Recommended Posts

Hei

 

Jeg oppretter en egen tråd for den pågående alfa utviklingen og testingen av OpenCPN kartplotter-programvaren, som nå også vil komme som en egen app for bruk på Android enheter.

 

Her er en link fra det originale OpenCPN forumet der sjefsutvikleren Dave (bdbcat), har kommet med den første forandringsversjonen m/ changelog i denne nå nettopp startede alfa test-syklusen!

 

http://www.cruisersforum.com/forums/f134/opencpn-for-android-alpha-test-4-1-412-a-144441.html#post1799479

 

Etter den første alfa utviklingen nå fremover en stund, så vil det gå over til BETA utviklingen og testingen som hører med i den utviklingssyklusen, og som kanskje er enda litt mere egnet for å prøves av den "vanlige bruker" av nettbrett o.l Android enheter.

 

For de aller fleste, uten spesiell teknisk interesse og kunnskap på dette området, så er det vel lurt å vente til denne nye OpenCPN-app'en er ferdig utviklet!

 

Den vil da bli tilgjengelig for kjøp/nedlasting som en stabil og offisiell utgivelse gjennom Google Play - tjenesten!

 

NB!

Oppfordrer de som er ekstra interessert i å være med i utviklingen og uttestingen til å engasjere seg!

 

Lykke til :thumbsup::yesnod::sailing:

Link to post

Har satt opp en versjon av OpenCPN for android på min Samsung Galaxy S4. Vet ikke helt hva en skal si. Nå vil nok sikkert opplevelsen bli bedre på et nettbrett, enn på en mobiltelefon. Det fungerer på et vis, men som bildet under viser, så er det ikke mye plass for å navigere på.

Tenker jeg vil bruke litt tid på å teste, før en gir konstruktiv tilbakemeldinger til utviklermiljøet.

 

bilde

Link to post

AIS informasjon går det greit å få inn, som bildet under viser. Ser ut som om jeg får skaffe meg et android nettbrett for videre testing. Mobiltelefonen blir litt for puslete etter min smak.

 

bilde

Link to post

Prøvde å finne frem til dropboxlinken men fikk det ikke til. Ligger apk filen fortsatt der? Hadde vært gøy å lekt litt på samsung tabletten med denne.

Link to post
Guest Avmønstret#

Fikk akkurat installert siste versjonen på et Samsung nettbrett, er vel 10,2 skjerm. Fikk også lastet over kart og pakket de ut. 

 

Er noe fascinerende over det å ha kart over hele verden på et lite nettbrett. 

 

Selve appen er noe uferdig men GPSen og kartene fungerer helt fint, dette kan brukes pr. nå. 

 

Ruteplanlegging er ikke helt i mål, men det går greit å importere ruter osv så får en heller leve med å planlegge ruter på PC frem til dette er på plass. 

---------

 

Svært lovende dette. Blir tatt med på båten i sommer for litt testkjøring. 

Link to post

Jeg har bestilt, men enda ikke mottatt min Jolla pad. Det bør være teoretisk mulig å få linux-versjonen av OpenCPN til å snurre på jolla, og det er også et av de fremste ønskene mine med denne pad'en. Det blir vel enda et prosjekt på lista over "ting jeg gjerne skulle brukt tid på".

Link to post

Hei igjen!

 

Etter en grundig og intensiv utvikling- / test periode, så ble OpenCPN for Android klar for lansering/utgivelse som en stabil og offisiell release den 15. september 2015.

 

Se denne tråden med orienteringen/kunngjøringen fra sjefsutvikleren Dave (bdbcat):

 

http://www.cruisersforum.com/forums/f134/opencpn-for-android-v1-0-production-release-153062.html#post1915309

 

Den fungerer så det griner på mitt Samsung Galaxy Tab2 nettbrett, og mest sannsynlig også på de aller fleste andre android enhetene av noenlunde kjente merker/versjoner!

 

NB!

Jeg har selv ikke anledning til å følge opp med noen form for "support", så man får vite alt som trengs ved å følge med/stille spørsmål på den foran nevnte tråden for denne utgivelsen av OpenCPN for Android.

 

Likedan så kan man også få mye nyttig info ved å lese bruksanvisningen som følger med nedlastingen og /eller laste ned en ekstra kopi av online wiki'en som finnes på websidene til OpenCPN.org

 

Lykke til alle sammen! :smiley:

 

Seastar :flag_bp::thumbsup:

Edited by Seastar
Link to post

Hei igjen!

 

Etter en grundig og intensiv utvikling- / test periode, så ble OpenCPN for Android klar for lansering/utgivelse som en stabil og offisiell release den 15. september 2015.

 

Se denne tråden med orienteringen/kunngjøringen fra sjefsutvikleren Dave (bdbcat):

 

http://www.cruisersforum.com/forums/f134/opencpn-for-android-v1-0-production-release-153062.html#post1915309

 

 

litt sent, gratis nedlasting gikk ut  16.9 nå koster opencpn kr.81.11

 

15 September, 2015

Ahoy Beta Testers...

OpenCPN Version 1.0 for Android is ready for worldwide release to the Google Play Store. OpenCPNwill go live as a paid app at the Store on 16 September, 2015.

 

I very much appreciate all the hard work and time invested by the Cruisers Forum Beta testers in bringing this Release to life. The app itself has become very much more stable and useful as a result of this testing, and we should all be proud of the final product.

 

In acknowledgement of this outstanding effort, OA V1.0 is being made available to readers of this Forum as a free download for the next 24 hours only at the following location.

 

http://bit.ly/1ifWlv1

 

I hope you enjoy working and playing with the fruits of your labors.

 

Thanks again

Dave

__________________

Link to post

Hva får man for 81kr? Laste ned til flere enheter osv.....

Brukererfaringer fra dere som har brukt den en stund hadde vært fint.

Vente til våren med å laste ned kanskje ?

Link to post

Hei :smiley:

Utviklingen videre for denne OpenCPN Android app'en som ble utgitt tidligere i høst går videre, og for dere som har kjøpt denne via Google Play så kommer det automatisk gratis oppdateringer til de nye versjonene.........! :thumbsup:

 

Det er opprettet et eget support forum for denne Android utgivelsen av OpenCPN, der alle kan delta i den videre utviklingen:

http://bigdumboat.com/aocpn/forum/

 

Sjefsutvikleren for OpenCPN prosjektene for både PC og Android plattformene, Dave Register (bdbcat), har et flott nettsted med mye info om det å bo i båt og ikke minst alle de prosjekter han brenner for:

 

http://www.bigdumboa...ndex.html?fid=4

 

Her finner dere bl.a. oppdaterte lenker til alt vedrørende OpenCPN!

 

 

Ha en riktig God Jul alle sammen :flag_bp::seeya:

Seastar

Link to post

Hvor får jeg kart over Norge som kan brukes på Android? Hjelper jo ikke så mye at det ligger kart for Usa og endel andre plasser som jeg ikke har bruk for.Har brukt Cm93 2011 på datamaskinen men får ikke dem til og virke på Androidbrettet mitt.

Link to post

Jeg kjøpte en brikke som jeg la kartene inn på fra PC'en. Dyttet brikken inn i Samsung Tablet. Overførte katalogen med kartene til Samsung'en, til en av katalogene slik at kartene ble en underkatalog (så vidt jeg husker). Dirigerte OpenCPN til å finne katalogen/underkatalogen, og vips, så var det greit.

Link to post

Jeg kopierte bare inn c map kartene, sånn i farten ser jeg ikke noe som mangler. Innstalerte gratis versjonen fra google play på en gammel nexus7". litt liten prosessor ved mye zoom og høgt detaljnivå men funker greit nok.

Link to post

Hei igjen

 

Det gjøres et meget godt utviklingsarbeid på OpenCPN for Android, og den siste versjonen som nettopp nå ble utgitt ligger på PlayStore som "OpenCPN - Utgitt av Dave Register" og koster per dato ca 80,- norske kroner og da er det inkludert fremtidige versjoner i videreutviklingen......!

 

Her er lenken til forumtråden for denne utgivelsen:

 

http://bigdumboat.com/aocpn/forum/showthread.php?tid=173

 

 

Ahoy OpenCPN'ers...
I have today released OpenCPN for Android version 1.0.10.  
This version brings several new requested features, and a handful of bug fixes.

1.0.10 Changelog

1.   Improve Dashboard Dial rendering for Red/Green arcs on dials.
2.   Correct some dashboard instrument refresh policies.
3.   Implement native support for SailTimer anemometer.
4.   Improve Route Measure tool responsiveness.
5.   Correct track and chart outline rendering on some platforms.
6.   Correct persistence of cm93 chart initial zoom scale setting.
7.   Add Android Settings option to continue GPS tracking while device sleeps.
8.   Disable USB Host mode compatibility filter from PlayStore.
9.   Improve rendering of icons to use SVG (vector) graphics.
10.  Improve overall rendering rules for hi-density display devices.

One significant new feature to be discussed is (7), or continuous GPS tracking.  By default, when OpenCPN is not active on the device, the GPS is disabled.  This is done for power saving reasons, and takes effect when the device sleeps automatically, or when another app is activated and on-screen.  

This behaviour causes some problems in certain situations. If OpenCPN is set to create Tracks while underway, those tracks will have gaps during the time that the GPS is disabled.  Further, if an Anchor Watch point is set, the watch alarm will also be triggered due to apparent loss of signal during the time while the GPS is disabled.  Finally, re-acquiring a valid GPS signal when switching back to OpenCPN can take some few seconds, so the displayed position on-screen will be invalid until a new fix is available.

So, to mitigate these problems, the new option allows the user to enable continuous GPS tracking while OpenCPN is running, even while asleep or in background.  The option is enabled by Settings(three dot hamburger)->OpenCPN Settings->Connections->Enable Continuous GPS tracking.

I hope you enjoy Version 1.0.10, and look forward to your valuable feedback.

Good Luck
Dave

Link to post

Hei

OpenCPN teamet har i lengere tid nå testet, i alpha og beta utviklingsversjoner, - en ny versjon av OpenCPN for Android!

 

Denne ble nå utgitt på Playstore for noen få dager siden, OpenCPN for Android versjon 1.0.13, utgitt av Dave Register.

 

Det er også utviklet og tilpasset en plugin til denne siste app-versjonen (og nyere) slik at OpenCPN-appen nå skal kunne bruke oeSENC kart fra o-charts.

Dette er kvalitets vektor kart til en rimelig penge og med hyppige oppdateringer av kartgrunnlaget, for de områder som o-charts hittil har fått til avtaler i de forskjellige land i Europa.

 

Nå er altså OpenCPN-appen og tilhørende plugin for Android-plattformen klar for disse oeSENC-kartene, - for de områder de per dags dato kan leveres til!

OBS!

Fra og med versjon 4.6.0 av OpenCPN, beregnet til installasjon og bruk på PC/laptop, så har det sammen med tilhørende oeSENC-plugin, - så har det lenge fungert meget bra med oeSENC kart.

Dette gjelder tester med tilgjengelige test-filer og selvfølgelig kartpakkene for de områder i Europa som per dags dato er tilgjengelig!

 

For videre info, - se dette tidligere innlegget som forklarer litt om hva som det har vært arbeidet en god del med i forhold til oeSENC konseptet og fremtidige muligheter for meget gode kart for alle de som er interessert i å bruke OpenCPN på de forskjellige OS-plattformer :

 

https://baatplassen.no/i/topic/115586-opencpn-gratis-kartplotterprogramvare/?do=findComment&comment=1930554

 

Lykke til:sailing:

Edited by Seastar
Link to post

Create an account or sign in to comment

For Norwegians: Hvis du leser dette så er engelsk forumspråk aktivt, du kan endre dette til norsk med "System Language" knappen nederst på alle sider

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...