Jump to content

Dieselaksjonen: Dieselavgift utvides til å omfatte fritidsbåter


Blue Sky

Recommended Posts

Måtte vel komme det vel ,du tullingane der gjør jo stort sett ikke en pøkk av hva dem lover .Snakk om huer , mat momsen går opp osv osv . Gidder ikke nevne mere , kan jo like godt si at alt går opp og litt til .Karsten O Five skryter ikke av budsjettet på radio'n nå . Foresten Kristin H har gnåla om billig barnehavne i årevis , nå legger hun på det også like godt ,hehe politikere er noen mærkelig skapninger .....

 

Tine II

Medlem i Solviken båtforening , Redningsselskapet og KNBF
Vi sees på sjøen og lytter på K-77

Link to post
Share on other sites

Det morsomme er jo at den avgiftsfrie dieselen en del steder (bl.a i Grimstad) lenge har vært like dyr og i noen tilfeller dyrere enn den avgiftsbelagte.

Så for meg er det bedre at pengene går til helsevesenet enn at noen privatpersoner skor seg. Problemet nå blir vel at den avgiftsfrie på sjøen blir vesentlig dyrere enn den på land.

Redigert av erikwand (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Jeg mener bestemt av finansminsteren nettopp sa det i sin budsjett-redgjørelse: "..det innføres miljøavgifter på diesel for fritidsbåter....."

 

At dette kom så raskt var en liten bombe !!

 

Det er jo av stor interresse, spesiellt med tanke på at vi lenge har hatt miljøavgifter på dieselen vår.

 

Da ser vi vel en oppsving i prisene på seilbåter fremover da :)

Link to post
Share on other sites

Det er vel ikke for å bidra til en "fattig" statskasse dette gjøres. Pengene finnes jo i rikt monn. Hele avgiftspolitikken handler jo kun om en balanse i forbruk (privat og offentlig) og inntekter, så en avgift på f.eks. båtdiesel er jo bare en inndragelse av kjøpekraft, slik at det private forbruket går ned til fordel for det offentlige som da kan gå tilsvarende opp.

 

Er det så ille da? De fleste av oss har vel råd til å betale en smule mer for dieselen, når det faktisk bidrar til større offentlig satsing.

Så kan vi sikkert være hylende uenige om de forskjellige prioritringene i det offentlige forbruket. :smash:

 

mvh tuffff

Link to post
Share on other sites

Ja, det var vel egentlig litt merkelig at småbarnsforeldre med dieselbiler skulle betale avgifter for utslipp, mens folk med hundrevis av hk på sjøen skulle slippe.

 

Men rent praktisk, hvordan skal dette praktiseres ? Jeg har allerede rød diesel på min tank, og det blir jo nå ulovlig ? Rødfargen forsvinner ikke ?

 

Hvem skal kontrollere alle båtene ?

Link to post
Share on other sites

Hentet fra Skatte- og avgiftsopplegget 2007 - lovendringer:

 

26.1 Urettmessig bruk av merket mineralolje – solidaransvar for eier og bruker av fritidsbåt

 

Fra 1. januar 2007 er det foreslått at fritidsbåter skal omfattes av avgiften på mineralolje til fremdrift av motorvogn (dieselavgift).

Det vises til nærmere omtale i St.prp. nr. 1 (2006–2007) Skatte-, avgiftsog tollvedtak avsnitt 3.5.8.

Forslaget innebærer at det fra dette tidspunktet ikke lenger vil være tillatt å benytte merket (lavavgiftsbelagt) mineralolje til fremdrift av fritidsbåter.

Ved urettmessig bruk av merket mineralolje til fremdrift av motorvogn er det i dag fastsatt standardiserte avgiftssatser etter motorvognens tillatte totalvekt,jf. forskrift 11. desember 2001 nr. 1451 om særavgifter § 3–11-7.

Registrert eier og bruker av kjøretøyet er solidarisk ansvarlige for avgiften, jf. lov 19. mai 1933 nr. 11 om særavgifter § 4 annet ledd.

Departementet vil på samme måte som for kjøretøy fastsette særskilte standardiserte avgiftssatser ved urettmessig bruk av merket mineralolje til fremdrift av fritidsbåter.

Departementet foreslår derfor at eier og bruker av fritidsbåt tilsvarende blir solidarisk ansvarlige for avgift ved urettmessig bruk av merket mineralolje til fritidsbåt, jf. forslag til § 4 annet ledd nytt annet punktum.

Departementet foreslår også at begrepet «kjøretøy i særavgiftsloven § 4 annet ledd endres til «motorvogn » slik at det blir samsvar med avgiftsvedtakets ordlyd, jf. forslag til § 4 annet ledd første punktum.

Endringen har ingen realitetsbetydning.

Link to post
Share on other sites

Dette bare MÅTTE komme fra en regjering med SV deltagelse.

Håper folk Husker, neste gang det er valg.

 

At Norge er et av de få landene i verden som IKKE legger veiavgift på diesel til båtbruk, er vel intet argument for å innføre dette LARSPO; det blir som å si: Alle andre land har et u-logisk avgiftsystem, så da kan vel vi ha det også. :headbang:

 

Mer fornuftig ville vært å fjerne "veiavgiften" på bensinpumpene på marinaene også.

Dette er en tåpelig avgift. Punktum.

 

Hvorvidt vi har råd eller ikke er høyst individuelt og helt irrelevant i prisippdiskusjonen.

Her er min mening om SV og regjeringens forslag: :puke:

 

Takk for seg.

Morty

Redigert av Morty (see edit history)

Mvh Morty

Link to post
Share on other sites

Er det så ille da? De fleste av oss har vel råd til å betale en smule mer for dieselen, når det faktisk bidrar til større offentlig satsing.

Så kan vi sikkert være hylende uenige om de forskjellige prioritringene i det offentlige forbruket. :smash:

 

Tror pengene skal brukes til å kutte i bevilgningene til høyskoler og universiteter.... :diving:

 

Hvor ble det av SVs satsing på skole....

Link to post
Share on other sites

Er i grunn bare Norge som jeg har hørt om som har avgiftsfri diesel på pumpene. Naboene vår har vel ikke det eller? I tilfelle, så er det helt utrolig at Norge har hatt noe som er avgiftsfritt mens andre land ikke.

 

Det var vel 1-3 til i Europa ifølge denne tråden. Men det er greit for meg. Vanskelig å forstå at gutten med 9.9-hestern skal betale veiavgift mens 50-fotern slipper.

 

Legger til: glem at det heter veiavgift. Bilistene betaler uansett så mye at det ikke spiller noen rolle.

Link to post
Share on other sites

Som sagt så dreier det hele seg om en budsjettbalanse, ikke om hvorvidt en avgift anses som tåpelig eller ikke. Dersom det ikke hadde blitt innført så måtte disse 22 mill. tas fra et annet sted, som sikkert hadde føltes like tåpelig for de som ble rammet der.

At vi faktisk har råd til å betale anser jeg som et særdeles vesentlig poeng. Ellers måtte vi jo gitt opp båtlivet, og det var vel ikke meningen. :flag:

 

mvh tuffff

Link to post
Share on other sites

Og en ting til...

Dere med diesel på tanken bør planlegge langtur før dere tar opp båten, for forlsaget (seom selvsagt får flertall) gjøres gjeldende fra 1.januar.

Så dersom du setter ut båten i mai, og blir tatt i kontroll (politi og toll vil selvsagt få pålegg om å prioritere dette høyere enn all annen grov kriminalitet dette kan sammenlignes med som drap og voldtekter) får du 100.000,- i bot og trussel om inndragning av båt.

 

Men om 2 år er alt dette glemt....

Link to post
Share on other sites

Nei, dette er jo bare av det gode!! Klart at avgiften må opp, det vil jo ramme alle disse hekkbølgefantomene som har hver sin Princess større enn egoet til Hugo Chavez!! Tenk, vi går lavere og sjeldnere hekkbølger i møte!! :flag:

 

Klart at dette er av det gode!! Flere skatter og avgifter burde også øke. Det er ingen særavgifter på båt, bare på motor. Likevel produseres de fleste båter av ikke-fornybare materialer (plast). Her er det godt rom for en vektdifferensiert avgift.

 

Klart at dette bare er av det gode!! Fritidsbåtene bruker offentlig sjø og sjømerker, uten å bidra det minste til vedlikehold, karetoppdatering osv. En båtbruksavgift vil være helt på sin plass.

 

Klart at dette bare er av det gode!! :flag:

 

Ikke på kort sikt, da blir det jo dyrt, irriterende dyrt og irriterende urettferdig og tyngende. Men på lengre sikt er det klart at dette bare er av det gode.

 

For: Til mer disse kalkulatorfantomene som styrer landet øker skatter og avgifter, desto større er sannsynligheten for et regimeskifte etter neste valg. Derfor får de bare få lov til å vise sitt sanne ansikt ... for siste gang, de neste par årene.

 

Deretter skal vi ha båtlivet i fred for Staten. :smash:

I've always been crazy, it has kept me from going insane.
vimpel_entusiast_signatur.gif

www.baatjuss.no  |  www.judiciumblawg.no

Link to post
Share on other sites

Det morsomme er at det stort sett er de samme som klager på dårlig velferdstilbud som klager på skatter og avgifter.

 

Det finnes jo en sammenheng mellom hva du putter inn og hva du får ut...

 

Det er alltid surt å betale mer, men dette er med respekt og melde et lukusproblem....

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...