valvolainen Svart 1.Juni.2020 Link til dette innlegget Svart 1.Juni.2020 Seks år senere, fortsatt bare dårlige erfaringer med Cobb? Sitter å vurderer en slik en, kullutgaven. Sitér dette innlegget Link to post
Gunga Din Svart 1.Juni.2020 Link til dette innlegget Svart 1.Juni.2020 Kompisen solgte sin Cobb var ikke fornøyd Selv har jeg en Weber-go-anywhere-gas....spesial designet feste.....kan også tas med iland ! Sitér dette innlegget S/Y Gunga Din Link to post
Worry II Svart 1.Juni.2020 Link til dette innlegget Svart 1.Juni.2020 Har en kull-Cobb du kan få gratis. Funker kanskje til langtidsgrilling av kylling, til alt annet ubrukelig. Weber Go Anywhere med gass er perfekt for 2 pers. Brukes mye og anbefales. Sitér dette innlegget Link to post
Gullfisk Svart 1.Juni.2020 Link til dette innlegget Svart 1.Juni.2020 Det ble weber q1000 på meg. Begynt på andre sesong nå, og er veldig fornøyd. Griller på land, på plattform, på bordet etc. Veldig fornøyd. Sitér dette innlegget Link to post
index Svart 1.Juni.2020 Link til dette innlegget Svart 1.Juni.2020 valvolainen skrev On 1.6.2020 at 17.50: Seks år senere, fortsatt bare dårlige erfaringer med Cobb? Sitter å vurderer en slik en, kullutgaven. Vis hele sitatet Jeg har Cobb, og synes den er veldig praktisk. Ikke stor, men praktisk til båtbruk. Sitér dette innlegget "First they ignore you, then they ridicule you, then they fight you, then you win." - Mahatma Gandhi Link to post
Okkaby Svart 1.Juni.2020 Link til dette innlegget Svart 1.Juni.2020 Noen som har prøvd denne fra Maritim?? Er jo rimelig priset og fyller ikke så mye når den er pakket sammen. https://www.maritim.no/barbar-gassgrill-med-1-brenner Sitér dette innlegget http://www.fuel-flow.no Få kontroll på dieselforbruket ombord med en forbruksmåler fra www.fuel-flow.no Link to post
valvolainen Svart 2.Juni.2020 Link til dette innlegget Svart 2.Juni.2020 index skrev On 1.6.2020 at 20.09: Jeg har Cobb, og synes den er veldig praktisk. Ikke stor, men praktisk til båtbruk. Vis hele sitatet Bruker du vanlige briketter eller de som 'hører til'? Ser veldig praktisk ut, og prisen for deres egne briketter er ikke avskrekkende sålenge den ikke blir brukt så mye, vi er jo ferie og helgefarende, så om det går noen ekstra hundrelapper på 'fyringsved' i året kan vi leve med dette. Kan man bare dyppe hele sulamitten i sjøvann og vaske eller sniker det seg frem rust her likevel? Erfaringsmessig er ikke allt som er rustfritt fritt for rust. Sitér dette innlegget Link to post
index Svart 2.Juni.2020 Link til dette innlegget Svart 2.Juni.2020 valvolainen skrev On 2.6.2020 at 8.58: Bruker du vanlige briketter eller de som 'hører til'? Ser veldig praktisk ut, og prisen for deres egne briketter er ikke avskrekkende sålenge den ikke blir brukt så mye, vi er jo ferie og helgefarende, så om det går noen ekstra hundrelapper på 'fyringsved' i året kan vi leve med dette. Kan man bare dyppe hele sulamitten i sjøvann og vaske eller sniker det seg frem rust her likevel? Erfaringsmessig er ikke allt som er rustfritt fritt for rust. Vis hele sitatet Synes jeg får best resultat med de originale brikettene. Men det går med vanlige også. Ville ikke ha dyppet den i sjøvann. Bruk ferskvann i stedet. Den trenger ikke så mye vasking. Sitér dette innlegget "First they ignore you, then they ridicule you, then they fight you, then you win." - Mahatma Gandhi Link to post
Faxen Svart 2.Juni.2020 Link til dette innlegget Svart 2.Juni.2020 Hva med Magma grill: https://www.magmaproducts.com/marine-grills/rectangular-grills Sitér dette innlegget Fairline Mirage 29 er solgt. Link to post
JRK Svart 2.Juni.2020 Link til dette innlegget Svart 2.Juni.2020 Ser at jeg har et innlegg tidlig i denne tråden fra 2012. Då er det litt morsomt å nevne at denne var vel et par, 3 år gammel den gang. Den er fremdeles i drift og brukes mye. Er faktisk så fornøyd at jeg har en hjemme også. Er det stort party tar jeg begge hjem eller til båten. Dette er kvalitet og ser at jeg fremdeles får reservedeler om jeg skulle trenge dette. Skulle jeg si noe som helst negativt om denne så er det tyngden, men igjen det er jo denne støpte steikerista som gjør grillen så bra. Sitér dette innlegget Link to post
VannTro Svart 2.Juni.2020 Link til dette innlegget Svart 2.Juni.2020 Ser at jeg har ivret veldig for Magma tidligere i tråden (som for øvrig fremdeles er festa i rekka), men de senere årene har jeg gått lei av "kokt grillmat" og løsningen som i hvert fall gir best kvalitet på grillingen har blitt å gå i land med en skikkelig kull-grill. Magmaen brukes bare til pølser og spareribs heretter. Det jeg har gjort nå er å kappe bena av denne Weber kulegrillen rett under fett-oppsamlingsplata og limt bruskorker på beina (så man ikke skjærer seg på dem). Handler orginal Weber kull (som gløder kontrollert og lenge), det gir best grill-resultat. https://www.weber.com/NO/no/griller/kullgriller/compact-serien/1221004.html?cgid=566#start=1 Nå er det i hvert fall slutt på kokt grillmat og denne grillen har bra med plass på rista. Får plass til den nede i lasarettet under akterdørken. Sitér dette innlegget Medlem av: KNBF - RS - Holmestrand Båtforening - Holmen Motorbåtforening - Norsk Trawler Klubb - Clipper Klubben Båthistorikk fra 1975: Pioner 11(med rør-ramme) - 3hk Evinrude Yachtwin / 1979 Pioner 8 - 4 hk Johnson / 1983 With 300 Dromedille - 35hk Evinrude / 1979 Viksund 27 Columbi - Yanmar 3QM30 30hk / 1977 Marex 23 DC - Mercruiser 319D 180hk / 2005 Askeladden 525 Excel - Mariner 90 2-takt / 1987 Fjord 880 AC - FordSabb 2728T / 2011 Clipper 36 Sedan - Cummins QSB 5.9 230hk. Link to post
.Olsen Svart 2.Juni.2020 Link til dette innlegget Svart 2.Juni.2020 VannTro skrev On 2.6.2020 at 16.54: Ser at jeg har ivret veldig for Magma tidligere i tråden (som for øvrig fremdeles er festa i rekka), men de senere årene har jeg gått lei av "kokt grillmat" og løsningen som i hvert fall gir best kvalitet på grillingen har blitt å gå i land med en skikkelig kull-grill. Magmaen brukes bare til pølser og spareribs heretter. Det jeg har gjort nå er å kappe bena av denne Weber kulegrillen rett under fett-oppsamlingsplata og limt bruskorker på beina (så man ikke skjærer seg på dem). Handler orginal Weber kull (som gløder kontrollert og lenge), det gir best grill-resultat. https://www.weber.com/NO/no/griller/kullgriller/compact-serien/1221004.html?cgid=566#start=1 Nå er det i hvert fall slutt på kokt grillmat og denne grillen har bra med plass på rista. Får plass til den nede i lasarettet under akterdørken. Vis hele sitatet 100% enig :-). Hadde først Cobb med sine briketter.... ble aldri helt enig med den grillen. Har Magma hengende på rekka no, blir i praksis ikke brukt da stekt mat ombord går både raskere og blir bedre på stekepanna. Og skal det grilles så er det kull som gjelder, det gjør vi på land. Har brukt mange ulike smågriller til det. Ikke noe rafinerte greier, kun vanlig grilling med varme. Dvs ikke grilling med lokk eller røykflis osv. Gassgrillen på terrassen hjemme og på hytta har også stått ubrukt de siste sesongene, det er kullgrill som brukes. ---- Så et tips om kullgrill som en kan/tør å bruke ombord, eller på rekka, det hadde vært kjekt. Sitér dette innlegget Link to post
VannTro Svart 2.Juni.2020 Link til dette innlegget Svart 2.Juni.2020 @Hper Du kan få tak i 43 cm Magma kullgrill til å ha på rekka da https://seatronic.no/magma-kullgrill-o43-cm-partysize?gclid=CjwKCAjw8df2BRA3EiwAvfZWaGadawCExdA0-lJYKew-7hXJJfsspXGwBye6q0wHAWoESJouzGJOlRoC9qMQAvD_BwE Sitér dette innlegget Medlem av: KNBF - RS - Holmestrand Båtforening - Holmen Motorbåtforening - Norsk Trawler Klubb - Clipper Klubben Båthistorikk fra 1975: Pioner 11(med rør-ramme) - 3hk Evinrude Yachtwin / 1979 Pioner 8 - 4 hk Johnson / 1983 With 300 Dromedille - 35hk Evinrude / 1979 Viksund 27 Columbi - Yanmar 3QM30 30hk / 1977 Marex 23 DC - Mercruiser 319D 180hk / 2005 Askeladden 525 Excel - Mariner 90 2-takt / 1987 Fjord 880 AC - FordSabb 2728T / 2011 Clipper 36 Sedan - Cummins QSB 5.9 230hk. Link to post
.Olsen Svart 2.Juni.2020 Link til dette innlegget Svart 2.Juni.2020 Se der ja, den var ikke dum :-). Rekkefestet ser ut til å være det samme som jeg har... tror jeg. Skulle vært et bakkestativ tilgjengelig så hadde det vært helt perfekt. Sitér dette innlegget Link to post
5nacks Svart 2.Juni.2020 Link til dette innlegget Svart 2.Juni.2020 Dere som er misfornøyd med magmagrillen på gass: bruker dere engangsflasker, eller ventil for større flaske? Jeg har hatt en slik magmagrill liggende, som jeg nå har montert gassventil for ekstern flaske. Har ikke fått prøvd den enda, annet enn å brenne den ren. På full fres, ble innmaten i grillen rødglødende, så har vanskelig for å tro at maten blir kokt med ekstern flaske. Sitér dette innlegget Link to post
VannTro Svart 2.Juni.2020 Link til dette innlegget Svart 2.Juni.2020 Har brukt camping-gaz på småflasker. Når det er sagt har jeg en 3-brenners Weber på terrassen, men det blir ikke det samme med gass som med kull uansett hvordan grill og flaske du har. Min mening.... Sitér dette innlegget Medlem av: KNBF - RS - Holmestrand Båtforening - Holmen Motorbåtforening - Norsk Trawler Klubb - Clipper Klubben Båthistorikk fra 1975: Pioner 11(med rør-ramme) - 3hk Evinrude Yachtwin / 1979 Pioner 8 - 4 hk Johnson / 1983 With 300 Dromedille - 35hk Evinrude / 1979 Viksund 27 Columbi - Yanmar 3QM30 30hk / 1977 Marex 23 DC - Mercruiser 319D 180hk / 2005 Askeladden 525 Excel - Mariner 90 2-takt / 1987 Fjord 880 AC - FordSabb 2728T / 2011 Clipper 36 Sedan - Cummins QSB 5.9 230hk. Link to post
Knallipadden Svart 2.Juni.2020 Link til dette innlegget Svart 2.Juni.2020 Jeg har brukt en Nordic Season Summer BBQ i båten min. Jeg er meget fornøyd med den. Jeg betalte 250 kroner for den på tilbud. Grillflaten er på 24 x 26 cm. Det gikk kjapt å grille hjemmelaget burger og pølser på den. Har også grillet flintsteik men da får man bare plass til et stykke om gangen. Jeg ser at coop har fått en tilsvarende grill fra fcc som er litt større. Den er på 34x25,5 cm. Den koster nå 499 for coop medlem. Begge grillene går på gasspatroner som selges de fleste steder. På biltema koster en slik patron 19.90 kroner og holder til minst 1, 5 timer med grilling. Sitér dette innlegget Link to post
Sahara Svart 2.Juni.2020 Link til dette innlegget Svart 2.Juni.2020 Har også brukt den Nordic Summer grillen. Uslåelig value for money, men er jo ikke allverdens holdbar. Og uten lokk så er det mest pølser den egner seg for. Og tynne ting ellers. Har byttet til Weber go-anywhere med gass som oppleves i en helt annen liga kvalitetsmessig. Antar den har blitt nevnt noen ganger her før https://www.weber.com/NO/no/griller/bærbare-griller/go-anywhere-serien/ Sitér dette innlegget Link to post
SamH Svart 2.Juni.2020 Link til dette innlegget Svart 2.Juni.2020 Beste grillen, det er den som gjør kjerringa happy.. Vi har bestillt en Dickinson Spitfire, og..... Hun er happy. Ingenting mer å si om det. Sitér dette innlegget Link to post
Ugleseth Svart 3.Juni.2020 Link til dette innlegget Svart 3.Juni.2020 :båt1 skrev On 31.3.2010 at 21.31: har du hørt om bålplass?!? Vis hele sitatet Hvis man samler litt rekved og kvist og kvast kan man lage idylliske bål på svaberget . Bålet kan være både til hygge og til grilling av pølser og gir en god stemning, samtidig som man rydder opp. Nå ser jeg noen som gjør det og man må nok grille når bålet går over i glør. Hvis man ikke har grillspyd kan man kutte ned noen greiner i vegetasjonen. Sitér dette innlegget Link to post
Mouche Svart 3.Juni.2020 Link til dette innlegget Svart 3.Juni.2020 Ugleseth skrev On 3.6.2020 at 5.43: Hvis man samler litt rekved og kvist og kvast kan man lage idylliske bål på svaberget . Vis hele sitatet Dette er en klar oppfordring til å begå et lovbrudd og bør rapporteres! Sitér dette innlegget Ser frem til den dagen Corona er en øl og Donald er en and! Link to post
Faxen Svart 3.Juni.2020 Link til dette innlegget Svart 3.Juni.2020 Uglesett har alltid vært en provokatør. Sitér dette innlegget Fairline Mirage 29 er solgt. Link to post
Danskeren07 Svart 3.Juni.2020 Link til dette innlegget Svart 3.Juni.2020 Jeg har netop købt en Weber Go Anywhere med gas. Er spændt på om den kan blive varm nok! Sitér dette innlegget Link to post
JRK Svart 3.Juni.2020 Link til dette innlegget Svart 3.Juni.2020 (redigert) Dette er jo en artig tråd og det er mye følelser ute å går. Smaken er som baken Hva er egentlig grillet kjøtt, og hva må til. Hvorfor blir noe kjøtt saftig, mens annet blir seigt. Jeg er ingen spesialist men om jeg skal få dette til på en gassgrill, kreves det en støpejernsrist. Hvorfor det? Min erfaring er at skal en biff bli saftig så må overflatene svies for å beholde saften. Og dette klarer man ikke på en gassgrill med rist. Selv om brenneren er påå 3-4 kW så forsvinner varmen når grillen åpnes om man ikke har skikkelig støpejernsrist. Man kan kanskje hevde at Støpejernsristen på en måte erstatter energien fra kullene i en kullgrill. For de som ikke har støpejernsrist er det jo bare å slenge en litt mindre, oppå den vanlige risten (Men for all det er jo masse man kan kan grille eller koke som jeg kaller det på vanlig rist. Hamburger, pølser , kylling og fisk) Redigert 3.Juni.2020 av JRK (see edit history) Sitér dette innlegget Link to post
Ms Fortuna Svart 3.Juni.2020 Link til dette innlegget Svart 3.Juni.2020 Dette med å beholde saften, eller tette porene eller kall det hva man vil er gammel myte som man ikke lærer lenger. Som kokk har vi gått bort fra dette for lenge siden. Bruning, eller stekeskorpe om du vil er for å få smak, en karamellisering av overflaten. Dette kalles og Maillard prosessen innen fagspråket. Hvilken type grill man foretrekker er jo en smakssak etter hva man selv liker. Men uansett hvor mye man steker eller bruner, vil kjøttsaften piple ut etterhvert. Sitér dette innlegget Link to post
Recommended Posts
Delta i diskusjonen
Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.