Fanafjord Svart 28.November.2008 Del på Facebook Svart 28.November.2008 Jeg foretrekker mitt pinnekjøtt med pommes frites. Sitér dette innlegget I must go down to the seas again, to the lonely sea and the sky, And all I ask is a tall ship and a star to steer her by, And the wheel's kick and the wind's song and the white sail's shaking, And a grey mist on the sea's face, and a grey dawn breaking. Link to post Share on other sites More sharing options...
knutza Svart 28.November.2008 Del på Facebook Svart 28.November.2008 Nå må moderator gripe inn her, her er trakassering av både lutefisk og pinnekjøtt! Pommes frites??? Det minner meg om en episode på et gatekjøkken for noen år siden: Full av julestemning og klar for årets juletallerken, dro jeg til nærmeste gatekjøkken. Bak disken står det en hyggelig fyr, ikke så veldig stødig i norsk, men riktig så hyggelig var han. Etter å ha bestilt, betalt og fått maten dro jeg hjem for å nyte dette måltidet i fred og ro. Forskrekkelsen var derfor stor når jeg åpnet lokket på boksen... Tullingen bak disken hadde frityrstekt pinnekjøttet og servert hele greia med pommes frites.... Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
Skipper Worse Svart 28.November.2008 Del på Facebook Svart 28.November.2008 Pinnekjøttet stekes/brunes lett med godt gammeldags Melange margarin i stekepanne Kraften kokes ut med 1/2 kopp vann, helles deretter i bunn av gryten pinnekjøttet kokes i (eller dampes om man kaller det så, kjøttet skal ikke ligge i vannet/kraften men over, derav pinnene etc.) Dette går jo selvsagt i flere omganger til gryten er full Når det så kokes, er porene i kjøttet lukket av steikingen og holder smaken inne Samtidig kokes det i sin egen kraft, derav mer smak Legenden vil ha det til at dette er gammelt Masfjord-vis å tilberede pinnekjøttet på, nedarvert og overlevert gjennom generasjonene... Kålrotstuinga skal ha en -- men bare en -- potet og den skal være liten. Det skal jo ikke være potetstappe heller. Sitér dette innlegget I've always been crazy, it has kept me from going insane. www.baatjuss.no | www.judiciumblawg.no Link to post Share on other sites More sharing options...
ÅtteGlass Svart 28.November.2008 Del på Facebook Svart 28.November.2008 Full av julestemning og klar for årets juletallerken, dro jeg til nærmeste gatekjøkken. HÆÆHHHHH????? Julemat på gatekjøkken??? Der skal det vel bare spises norsk sikringskost som pizza, pølser og kebab.... Sitér dette innlegget Oslo Seil- og Båtskole. Link to post Share on other sites More sharing options...
baatsman Svart 28.November.2008 Del på Facebook Svart 28.November.2008 Denne kommentaren er også morsom Er det fremdeles noen som er i tvil om hvorfor Bavariatrådene blir svært lange. Sitér dette innlegget Vi sees! Link to post Share on other sites More sharing options...
TideRace Svart 28.November.2008 Del på Facebook Svart 28.November.2008 Der skal det vel bare spises norsk sikringskost som pizza, pølser og kebab.... I anstendighetens navn må nevnes at over 150.000 nordmenn (les: -kvinner) foretrekker pizza på julaften. Mye mulig det nettopp er fordervet sau, "fish in lye" og andre norske kulinariteter som gjør at pizza stadig styrker sin posisjon som vår nye nasjonalrett. For oss som fremdeles har stor tro på at akevitten helst kan drikkes bar, men dog godkjent med ørlite innslag av nedlagt, vestlandsk bondekultur, eller fisk marinert hos nærmeste mesterlaug i malerfaget, er pizza fremdeles førstevalget når i hardtreningen med hagla setter til foran den årlige rypejakten. Stor Grandiosa er den eneste av en viss størrelse jeg treffer. Forøvrig fordeler vi julematen omtrent slik: 1. Ribbe 53 prosent 2. Pinnekjøtt 34 prosent 3. Julepølse 10 prosent 4. Medisterkaker 8 prosent 5. Kalkun 5 prosent Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
2nd Trikker'n Svart 28.November.2008 Del på Facebook Svart 28.November.2008 Nå må vi tilbake til kvinner og minner! I motsettning til mannen og hans korttidsminne - så har kvinnen langtids-sinne Jeg vet at jeg har glemt noen bryllupsdager. Hun vet hvilke Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
roesok Svart 28.November.2008 Del på Facebook Svart 28.November.2008 Forøvrig fordeler vi julematen omtrent slik:1. Ribbe 53 prosent 2. Pinnekjøtt 34 prosent 3. Julepølse 10 prosent 4. Medisterkaker 8 prosent 5. Kalkun 5 prosent Pinnekjøttet har fortsatt en vei å gå, men tror at for 20-30 år siden var ledelesen til ribba større. Grunnen er de mange parforhold som settes på prøve da det skal velges mellom ribbe og pinnekjøtt til julekvelden. Min subjektive oppfatning er at i de fleste slike diskusjoner ender det med fortjent seier til pinnekjøttet. Kjærligheten og minnene fra bardommens pinnekjøtt med kålrabistappe ved julebordet sitter nok så sterkt i at her kan en ikke gå på kompromiss. Derfor opplever vi den gledelige utvikling at dette urnorske vidundermiddelet sprer seg fra de vestlandske fjorder til både dalstroka innafør og oppover vårt landstrakte land. Bæææææ! Sitér dette innlegget Ingen kan oppdage nye verdenshav om han ikke har mot til å tape kysten av synet. Link to post Share on other sites More sharing options...
Mulligan Svart 28.November.2008 Del på Facebook Svart 28.November.2008 Det er mye rart folk putter i seg mens de sier "Dette var godt". Pinnekjøttet er noe saueprodusentene har funnet på for å kunne bruke sau som er kjørt ihjel i mørke Vestlandstuneller. Og så sier de til hverandre mens de spiser "Dette var godt". Lutefisk, rakfisk, surstømming osv er fra de dager de var dårlige kår i landet, og folk måtte spise bedervet mat. Og for å trøste hverandre så sa de "Dette var godt". Pføy. På vegne av flere. Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
baatsman Svart 28.November.2008 Del på Facebook Svart 28.November.2008 Lutefisk, rakfisk, surstømming osv er fra de dager de var dårlige kår i landet, og folk måtte spise bedervet mat.Og for å trøste hverandre så sa de "Dette var godt". Pføy. På vegne av flere. Det blir bede utover i måltidet. Faren er vis en går tom for drikkevarer. Da kan en bli inhentet av sannheten. Obs ser på kalenderen att det ikke er lenge til "guttas julebord" med lutefisk. Her er det bare og få inn vennen fra Løiten Sitér dette innlegget Vi sees! Link to post Share on other sites More sharing options...
TideRace Svart 28.November.2008 Del på Facebook Svart 28.November.2008 Det blir bede utover i måltidet. ....ikke minst takket være nettopp... akevitten... Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
Mulligan Svart 28.November.2008 Del på Facebook Svart 28.November.2008 Også dette etterbarberingsvannet fra Løiten man skal helle i seg. Når det finnes Brøndums, Skåne og OP. Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
roesok Svart 28.November.2008 Del på Facebook Svart 28.November.2008 Pinnekjøttet er noe saueprodusentene har funnet på for å kunne bruke sau som er kjørt ihjel i mørke Vestlandstuneller. Godt forsøk, men akk så feil. Pinnekjøttet var urkost på Vestlandet lenge før en laget store hull gjennom fjellet og hadde hurtiggående kjøretøy som kjørte på dyr. Sitér dette innlegget Ingen kan oppdage nye verdenshav om han ikke har mot til å tape kysten av synet. Link to post Share on other sites More sharing options...
roaldbj Svart 28.November.2008 Del på Facebook Svart 28.November.2008 Noen av de mest gøyale innleggene jeg har lest her på BP har vært knyttet til bekjempelse av måker - men jeg finner ikke den beste igjen.....Den hadde noe å gjøre med å kvitte seg med de som mater måkene...jeg lo så jeg datt av stolen....det gjør jeg ikke hver dag. Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
Mulligan Svart 28.November.2008 Del på Facebook Svart 28.November.2008 Ja men da hadde de bare ramla ned ei bratt fjellside. Blikkeno mer herrekost for det. Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
nimbuster Svart 28.November.2008 Del på Facebook Svart 28.November.2008 Dette må vel være den tråden som er ment for noe helt annet enn det innholdet til nå har vist seg å være....nemlig "de morsomste kommentarene...", men det er aldri for sent å ta seg inn igjen. Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
Allan E Svart 28.November.2008 Del på Facebook Svart 28.November.2008 Det ser mer ut som gastronomisk navigasjon nå. Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
Skipper Worse Svart 28.November.2008 Del på Facebook Svart 28.November.2008 Også dette etterbarberingsvannet fra Løiten man skal helle i seg. Djevelens munnvann!! Sitér dette innlegget I've always been crazy, it has kept me from going insane. www.baatjuss.no | www.judiciumblawg.no Link to post Share on other sites More sharing options...
baatsman Svart 28.November.2008 Del på Facebook Svart 28.November.2008 Ja, og hvis ikke baatplassen.no kommer i Se&Hør da, så vet ikke jeg.... Da må du evt. spise flaskeposten til Se&Hør i tillegg da... Ellers er alle velkommen til Mandal i sommer, evt i Aug. på "Krype rundt på alle fire" festivalen. Lano2 Sitér dette innlegget Vi sees! Link to post Share on other sites More sharing options...
Espenok Svart 28.November.2008 Del på Facebook Svart 28.November.2008 Lutefisk, akevitt og øl. Det er jo det som er jul!! Sitér dette innlegget Fortiden uten seilbåt i forhåpentligvis en kortvarig peridode, men har ei toroms spissa til roing, dorging og tråling etter laks i ferskvann! Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr. Import Svart 28.November.2008 Del på Facebook Svart 28.November.2008 som alltid , alle sammen detter ut av hva som var poenget med denne tråden... eller alle tråder for den saks skyld ... Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
edo Svart 28.November.2008 Del på Facebook Svart 28.November.2008 Hallo båtfolk (trodde jeg) Julematen er jo fersk lettsaltet torsk med sandefjordsmør eller baconsmør, med grønnsaker og mandelpoteter. Verken lammebein eller fisk i malingfjerner kommer opp mot dette, ribbe derimot er en god nummer to Line aquavit er jo ett selvskrevet tilbehør Sitér dette innlegget Sollux 24 AC Scand Baltic 29 Scand 360SE Link to post Share on other sites More sharing options...
GeirFrode Svart 28.November.2008 Del på Facebook Svart 28.November.2008 Det er mye rart folk putter i seg mens de sier "Dette var godt".Pinnekjøttet er noe saueprodusentene har funnet på for å kunne bruke sau som er kjørt ihjel i mørke Vestlandstuneller. Og så sier de til hverandre mens de spiser "Dette var godt". Lutefisk, rakfisk, surstømming osv er fra de dager de var dårlige kår i landet, og folk måtte spise bedervet mat. Og for å trøste hverandre så sa de "Dette var godt". Pføy. På vegne av flere. Støttes fullt ut! Verken lammebein eller fisk i malingfjerner kommer opp mot dette, Har aldri tenkt på lutefisk på den måten, men du har jo helt rett. Lut er vel ikke akkurat beregnet på menneskeføde... Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
Amica Svart 28.November.2008 Del på Facebook Svart 28.November.2008 Hei. Det ser ut til at denne tråden har utviklet seg til å handle om den ultimate julemat og jeg henger meg på. Bare glem alt om sauesider, råtten fisk av forskjellig sort, pølser, medisterkaker og sågar ribbe. Den ultimate julemiddag er og blir, og les nøye, - Ølsteik! Først drar man ut i skogen i slutten av september og skyter en elg. Så når det nærmer seg jul, en ny tur ut i skogen for å finne litt einer. Neste skritt er å brygge ett øl basert på humle og einer. Kjøttet saltes for deretter å kokes en seks - sju timer i det tidligere omtalte ølet og når dampen fra kokinga renner nedover de nyvaskede veggene på kjøkkenet, ja- da er det jul. Geir Sitér dette innlegget skipper på Amica Blogg Link to post Share on other sites More sharing options...
Worry II Svart 28.November.2008 Del på Facebook Svart 28.November.2008 SALT !!!! Vi må ha en meningsmåling her !!!! Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Delta i diskusjonen
Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.