Jump to content

Prosjekt: Wellcraft Nova II


Bredo

Recommended Posts

Heisan

Etter å ha lest mange inspirerende tråder på baatplassen.no, fikk jeg lyst til å vise frem mitt eget lille prosjekt her på forumet. Håper ikke det er noen regler for størrelsen på førsteposten for det ble endel bilder til slutt, hehe.

 

Fikk i mai 2010 endelig fingrene mine på denne Wellcraft Nova II 26'. Den har ligget på land i årevis i bakgården til en i familien.

001.jpg

002.jpg

 

Ser sliten ut innvendig, men ikke noe uoverkommelig.

003.jpg

 

Disse 2 skjønnhetene skal også få litt velfortjent stell :smiley:

004.jpg

 

Skroget var et kapittel for seg

005.jpg

006.jpg

 

For å se om det gikk ann å fikse på tok jeg for meg et lite parti i hekken som vanligvis er skjult under badeplattformen og også under vannlinjen. Startet med ganske grovt slipepapir (280) for å fjerne rester av gammel bunnstoff. Deretter finere og finere papir (400-800-1200-1600). Til slutt en skikkelig runde med rubbing og polering. Resultatet ble jeg ganske fornøyd med.

007.jpg

 

Dermed var det bare å gå løs på hele skroget med samme fremgangsmåte. Noen få steder var sårene så dype at det måtte sparkles og flekkes over med lakk, men dette var nesten untak under vannlinjen. Etter ca 50t med sliping/polering så hele båten ut som testfeltet i bildet over.

008.jpg

 

Så var det innvendig...

009.jpg

 

Først ble alt av lister, paneler og puter/stoler fjernet.

010.jpg

 

Så var det ut med skap, hyller og diverse i cabinen.

011.jpg

 

Til slutt ble gammle tepper fjernet fra tak, vegger og gulv. Var ikke spesielt vanskelig og kvitte seg med det "deilige" røde teppet på gulvet :smiley:

012.jpg

 

Motorrommet trengte også en liten oppshining.

013.jpg

 

Ser jo betraktelig mer innbydende ut med litt lakk/maling og rydding i kabler.

014.jpg

 

På dette tidspunktet innså jeg at båten ikke kom på vannet i 2010 sesongen og tempoet på jobbingen ble trappet vesentlig ned. Selv om det nå er vinter og kaldt kan man jo fremdeles pusse på andre ting en selve skroget, ikke sant? Alt løst treverk har vært til høvling/pussing og venter nå på nye strøk med olje.

015.jpg

 

Endel andre duppedingser er også pusset ferdig og venter på montering.

016.jpg

 

I forrige uke fikk jeg tilbake en av de største jobbene jeg har satt bort. Alle puter, sofaen, stolene og panelene langs sidene er trukket om. Panelene fikk også helt ny "innmat" da kryssfineren som var der fra før var pil råtten. Fra samme butikk fikk jeg også splitter ny skreddersydd kalesje og overhalt havnekalesje. Morsmomt å se forskjellen fra bildet lenger opp som viser de gamle putene.

017.jpg

 

Vel, det er så langt jeg er kommet for øyeblikket bortsett fra at begge motorer står hos kyndige folk som skal overhale dem fra topp til tå. Tråden vil bli oppdatert med nye bilder etterhvert som jobben skrider frem. Kommentarer, råd og vink tas selvfølgelig imot med takknemmlighet.

Link to post

På de 2 første bildene syntes eg vannlinja var merkelig lav. Men så plutselig åpenbarte årsaken seg :thumbsup:

Er der noe klaff for å hindre vanninntrenging i de røra der? De ligger nå rimelig nære vannet og ser ikkje heilt trygt ut

Link to post

Tror du? :giggle: med et moderat forbruk på 3 l/nm en symfoni i V8 og toppfart på straks over 50 så blir det nok et elsk hat objekt :thumbsup:

 

Nydelig båt dette her :cool:

Edited by Plutonium
Link to post

kul balje! 2 v8'ere er jo bare nydelig! sleng gjerne ut noen lydklipp om du har

Skal nok få lagt ut noen lyd/videoklipp når de er overhalte og klare til å fyres opp :yesnod:

 

På de 2 første bildene syntes eg vannlinja var merkelig lav. Men så plutselig åpenbarte årsaken seg :thumbsup:

Er der noe klaff for å hindre vanninntrenging i de røra der? De ligger nå rimelig nære vannet og ser ikkje heilt trygt ut

Pr i dag er det ingen klaff i røra, men har tenkt tanken selv på å gjøre noe der. Stopper båten brått opp skal det ikke mye til at hekkbølgen fyller rørene.

 

Ellers takk for hyggelige tilbakemeldinger. Skal opp å "besøke" motorene i kveld, er det noe nytt og melde så skal jeg poste noen bilder.

Link to post

Tror jeg selger Draco'n som halvferdig prosjekt og kjøper meg en sånn her isteden jeg :tongue: Makan til flott båt a gitt, også V8'ere med eksos over vannet og greier!*misunnelig* Dette blir GROMT! :yesnod: Stå på og hold oss oppdatert :thumbsup:

 

Og velkommen til båtplassen!:)

 

Mvh Tomzern

Link to post

vann renner ikkje i motbakke. Hvordan vil du løse det Brodern?

 

 

Ah, det har du rett i. Er kjølvann i eksosen der ja....

 

Så det er unnabakke helt fra motoren og ut ?

 

Burde gå an å få til en løsning der vel ? Kanskje :)

 

Hva med å lage en vinkel på røra, utenfor båten, slik at de går litt opp, og ha halvmånehull i knekken slik at vannet renner ut der ved lave turtal. På høyt turtall blåses det helt ut uansett ?

 

slik blir det mindre hull som vannet kan renne inn igjennom.

 

enkel tegning, men viser hva jeg mener. Og slik lokk på toppen som lukkes når motoren ikke går (så ikke vann og småfugler kommer seg nedi..)

 

ryr.jpg

Edited by Brodern
Link to post

Velkommen til BP og gratulerer med flott prosjekt. Du får ha "litt is i magan" så du blir helt ferdig før den sjøsettes. Erfaringen er jo at det som ikke blir ferdig før sjøsetting ofte ikke blir ferdig i det hele tatt.

 

Når det gjelder eksosrøra og fare for at din egen heggbølge kommer inn der, dette er vel en båt med relativt mange timer bak seg og hadde det vært noe stort problem ville vel løsningen vært endret.

Du sier selv at den har ligget årevis i hagen til et familiemedlem, så da er det vel en mulighet for å få bekreftet/avkreftet dette.

Link to post

dette er vel en båt med relativt mange timer bak seg og hadde det vært noe stort problem ville vel løsningen vært endret.

Du sier selv at den har ligget årevis i hagen til et familiemedlem, så da er det vel en mulighet for å få bekreftet/avkreftet dette.

 

Stemmer det du sier, ser skummelt ut, men sjekket med forrige eier. Har jo vært på vannet i mange år uten at det har vært noe problem til nå. Har også sett flere bilder/videoer av identiske båter og ingen har klaffer på rørene. Blir nok ikke noen endringer før jeg selv opplever det som et problem.

Edited by Bredo
Link to post

Tror ikkje det sko ble någe problem. Har sjøl 2 røyr ut (i vannskorpa) og har ligget med sjø i hekken uten det har slått inn i motor. Eg har ingen klaffer, men et lite bend iom eksosen min er lavere enn din.

Link to post

Sjekket opp hvordan det gikk med motorene i dag. Den ene var plukket fra hverandre og så ut til å trenge litt jobb. Var blandt annet endel avleiringer i sylindrene, men de mente dette skulle la seg fikse. Var vist heller ikke pent det vannet som kom ut etter å ha spylt gjennom kjølesystemet.

 

018.jpg

 

Har ikke noe greie på dette selv så jeg stoler på gutta og krysser fingrene.

Link to post

Create an account or sign in to comment

For Norwegians: Hvis du leser dette så er engelsk forumspråk aktivt, du kan endre dette til norsk med "System Language" knappen nederst på alle sider

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...