dennrick Svart 13.Februar Del på Facebook Svart 13.Februar 2 hours ago, Komodo said: Mange som skriver hvordan de lager kaffe i båten, det er ikke det trådstarter spør om- han spør om hva som er den beste båtkaffen. Er dette korrekt da? Sier ikke "baristaene" (de som lager kaffe på serveringssteder) at både råvarer og selve metoden er viktig? For mitt vedkommende er den beste kaffen jeg har fått fra den tiden da mine foreldre bodde i Ethiopia og tok den med seg hjem og lagde den på kaffetrakter. Etter dette har jeg ikke opplevet å få tak i samme kaffe her hjemme, men bruker alltid kaffetrakter med filter. Har hørt det betyr noe ift kolesterol. I seilbåten min har vi Moccamaster trakter og jeg vurderer fortsatt en måte å drifte en elektrisk på i uthavn - mulig med en strømstasjon fra Elkjøp. Dersom jeg da går bort ifra å koke vann på gass og helle oppi Moccamasteren manuelt. Det går da i den røde posen som kaller seg Evergood. Jeg bruker melk i kaffen. Jeg syntes det smaker best, selv med Etiopia kaffe. Det er et begrenset utvalg å få på Meny, ser jeg, men har ikke truffet helt på smaken, og jeg jakter heller ikke. Den er mye dyrere også. Evergood er som været - greit nok. Så jeg tror det er vanskelig å komme til en omforent løsning på dette cafe-bordet av en tråd Sitér dette innlegget Skipsplast 605 | Bavaria 300 Sport | Uttern D66 | Bavaria 28 Sport | Bavaria 39 HT Sport | Grand RIB 650 Golden Line 200HK | Bavaria 42 Vision Link to post Share on other sites More sharing options...
Lars H. Svart 13.Februar Del på Facebook Svart 13.Februar tobixen skrev 10 minutter siden: Her er en parafrasing jeg har kopiert fra Internet Heh? "Parafrasing" var et nytt ord for meg. Jeg måtte innom Wikipedia, men ble ikke mye klokere. Kan det faktisk bety "gjenta"? "Parafrase er en omarbeiding av en tekst eller passasje uten å endre selve betydningen. Begrepet i seg selv er avledet fra gresk παράφρασις via latinsk paraphrasis, som betyr «ekstra uttrykksmåte». Handlingen å omskrive eller gjenfortelle noe blir kalt «parafrasering». Sitér dette innlegget Lars H. Helgesen, "Kapteinen" på Trudelutt (Saga27) med hjemmehavn i Son, Oslofjorden Nettsteder jeg drifter: trudelutt.com oljepionerene.no Skipshunden vår Som Paschuan i Soten sa på 1920-tallet: Ja, inte är jag mätt, men törstig är jag. Link to post Share on other sites More sharing options...
alf-inge Svart 13.Februar Del på Facebook Svart 13.Februar Lars H. skrev 23 minutter siden: Heh? "Parafrasing" var et nytt ord for meg. Jeg måtte innom Wikipedia, men ble ikke mye klokere. Kan det faktisk bety "gjenta"? Eller som det ble sagt på skolen for et halvt hundre år siden: "Gjenfortell med egne ord ..." Poenget er ofte å gjenfortelle på en mer forståelig måte enn orignalteksten. Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
tobixen Svart 13.Februar Del på Facebook Svart 13.Februar Kanskje jeg mente "sammendrag". Teksten i boka drar jo ut handlingen over flere boksider (et helt kapittel om jeg husker riktig), navngir de involverte og beskriver mange ganske uviktige detaljer. Ordet "parafrasing" ble vel benyttet i nyhetsbildet for et par uker siden, i forbindelse med at enkelte kopierer slikt fra internett og putter det inn i masteroppgaver uten å angi kilde eller benytte siteringstegn. Sitér dette innlegget https://solveig.oslo.no/ Link to post Share on other sites More sharing options...
abbor Svart 13.Februar Del på Facebook Svart 13.Februar dennrick skrev 36 minutter siden: Er dette korrekt da? Sier ikke "baristaene" (de som lager kaffe på serveringssteder) at både råvarer og selve metoden er viktig? For mitt vedkommende er den beste kaffen jeg har fått fra den tiden da mine foreldre bodde i Ethiopia og tok den med seg hjem og lagde den på kaffetrakter. Etter dette har jeg ikke opplevet å få tak i samme kaffe her hjemme, men bruker alltid kaffetrakter med filter. Har hørt det betyr noe ift kolesterol. I seilbåten min har vi Moccamaster trakter og jeg vurderer fortsatt en måte å drifte en elektrisk på i uthavn - mulig med en strømstasjon fra Elkjøp. Dersom jeg da går bort ifra å koke vann på gass og helle oppi Moccamasteren manuelt. Det går da i den røde posen som kaller seg Evergood. Jeg bruker melk i kaffen. Jeg syntes det smaker best, selv med Etiopia kaffe. Det er et begrenset utvalg å få på Meny, ser jeg, men har ikke truffet helt på smaken, og jeg jakter heller ikke. Den er mye dyrere også. Evergood er som været - greit nok. Så jeg tror det er vanskelig å komme til en omforent løsning på dette cafe-bordet av en tråd Anbefaler Hario V60 hvis du ønsker å trekke filterkaffe. Resultatet blir bedre enn med trakter og vannet kan varmes på gass. https://www.kitchn.no/kjokken/kjokkenutstyr/kaffebrygger/hario-v60-plastkitt-str-02/?gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMImeDw1aCphAMVvAWiAx251AchEAQYASABEgLHwfD_BwE Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
Maika Svart 13.Februar Del på Facebook Svart 13.Februar Den beste båtkaffen er den kona og jeg drikker etter at vi har tatt morgenbadet Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
Lars H. Svart 13.Februar Del på Facebook Svart 13.Februar tobixen skrev 12 minutter siden: Kanskje jeg mente "sammendrag". Teksten i boka drar jo ut handlingen over flere boksider (et helt kapittel om jeg husker riktig), navngir de involverte og beskriver mange ganske uviktige detaljer. Ordet "parafrasing" ble vel benyttet i nyhetsbildet for et par uker siden, i forbindelse med at enkelte kopierer slikt fra internett og putter det inn i masteroppgaver uten å angi kilde eller benytte siteringstegn. Jo da, pressen konkurrerer stadig om å finne frem ord som skal virke imponerende. Men kan vi ikke her langt fra disse typene holde oss til "folkelig" norsk språk slik at en stakkar ikke må Google for å forstå hva som skrives? Og "baristaer", er ikke bare det en folk som lager kaffe på en kafè? Sitér dette innlegget Lars H. Helgesen, "Kapteinen" på Trudelutt (Saga27) med hjemmehavn i Son, Oslofjorden Nettsteder jeg drifter: trudelutt.com oljepionerene.no Skipshunden vår Som Paschuan i Soten sa på 1920-tallet: Ja, inte är jag mätt, men törstig är jag. Link to post Share on other sites More sharing options...
Dreamer Svart 13.Februar Del på Facebook Svart 13.Februar El barco de Sol skrev for 6 timer siden: Jeg håper å få innspill på hvordan jeg skal få en god kopp kaffe ombord. Livet er for kort til å kaste det bort på dårlig kaffe, ikke sant? Det er bare 1 metode for å få skikkelig god kaffe: Moccamaster + Evergood. Serveres umiddelbart fordi smaken forringes raskt: Glem termos. Serveres gjerne med en liten Meucow. God fornøyelse! Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
Komodo Svart 13.Februar Del på Facebook Svart 13.Februar dennrick skrev for 1 time siden: Er dette korrekt da? Sier ikke "baristaene" (de som lager kaffe på serveringssteder) at både råvarer og selve metoden er viktig? Jo, for all del! Men jeg trodde jeg uttrykte meg så firkantet at det ble oppfattet som en spøkefull tone Disse kaffediskusjonene har vi jo hatt her på forumet før, og hvis man skal trekke ėn konklusjon så må det være at det er nesten like mange meninger som det er medlemmer Lars H. skrev 55 minutter siden: Jo da, pressen konkurrerer stadig om å finne frem ord som skal virke imponerende. Men kan vi ikke her langt fra disse typene holde oss til "folkelig" norsk språk slik at en stakkar ikke må Google for å forstå hva som skrives? Og "baristaer", er ikke bare det en folk som lager kaffe på en kafè? Nå minnet du meg om en kompis. Husker ikke hva vi diskutere, men jeg spurte om en eller annen sak var transparent. Da tittet han dumt på meg og spurte hva i alle dager det betyr. Etter å ha forklart sa han bare, "hvorfor sier du ikke bare gjennomsiktig da!". I en annen sammenheng foreslo jeg at vi kunne bruke en perforert plate. Igjen fikk jeg det samme oppgitte blikket "herregud" liksom Nye forklarer fulgte, med påfølgende spørsmål: "Så hvorfor sier du ikke bare plate med hull i!!!" Uansett, enig med deg i at vi bør ta vare på språket vårt og bruke norske ord når vi har det og ikke utenlandske. Men det er en flytende grense, og synonymer beriker språket vårt. Ordet parafrising hadde jeg aldri hørt før, men når jeg leser betydningen så skjønner jeg at vi mangler et adekvat ord for denne betydningen på norsk. På samme måte som at vi har vanlige norske ord som de mangler i det engelske vokabularet. Et eksempel er "gjerne", som i "gjerne det". Sitér dette innlegget Draco 20 blir jolle Skroggjennomføringer og materialkvalitet DIY Badeplattform DIY Anker i syrefast Link to post Share on other sites More sharing options...
Maika Svart 14.Februar Del på Facebook Svart 14.Februar Komodo skrev for 6 timer siden: adekvat HEY!!! Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
Eika Svart 14.Februar Del på Facebook Svart 14.Februar Jeg må oppfordre alle til å kverne bønnene selv, det lukter så jævli godt med nykverna kaffe bønner. Skjønner ikke hvordan noe som lukter så godt, kan smake så fælt Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
MYVIVERA Svart 14.Februar Del på Facebook Svart 14.Februar Stort sett Nescafé gull. Syntes den er veldig god og enkel. Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
Escaro Svart 14.Februar Del på Facebook Svart 14.Februar Beste båtkaffe er nok helt individuelt, smak og omgivelser er 2 faktorer som spiller inn på dette. Nyt den kaffen dere har. Vi har en enkel kapselmaskin på båten, da kan vi velge kaffe etter behov. Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
Komodo Svart 14.Februar Del på Facebook Svart 14.Februar Maika skrev for 4 timer siden: HEY!!! Sitér dette innlegget Draco 20 blir jolle Skroggjennomføringer og materialkvalitet DIY Badeplattform DIY Anker i syrefast Link to post Share on other sites More sharing options...
Faxen Svart 14.Februar Del på Facebook Svart 14.Februar Evergood. Sitér dette innlegget Fairline Mirage 29 er solgt. Link to post Share on other sites More sharing options...
tilplan Svart 14.Februar Del på Facebook Svart 14.Februar Drikker ikke kaffe, og har bare fått god kaffe en gang. Da hadde jeg med ubrente bønner fra sommerjobben på Kjeldsberg, tok dem i melsikt over grillen til de hadde passe farge, malte dem i god gammeldags kvern og kokte på primus. Den var god. All annen kaffe jeg har prøvd har hatt fæle bismaker. Skulle sikkert prøvd fersk kaffe på sommerjobben, men trodde ikke at det fantes god kaffe. Forøvrig så hadde vi i båten en presskanne og en pose med presskannemalt kaffe hvis gjester skulle ha noe. Ingen klagde på det. Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
Windy37GM Svart 14.Februar Del på Facebook Svart 14.Februar Pulverkaffe - Nescafe. Med uanstendige mengder med Baileys ombord i koppen :-) Sitér dette innlegget Alt jeg skriver er synsing og vage spekulasjoner basert på hva jeg har lært oppigjennom. Link to post Share on other sites More sharing options...
ivar Svart 14.Februar Del på Facebook Svart 14.Februar Stor spredning i preferanser her ja Jeg for min del foretrekker helt klart kokekaffe framfor trakter , samt at kaffen må ikke ha for mye syrlighet. Dvs typisk Kenya kaffe utgår fullstendig. Tildels også Etiopia. Favoritter er Monsooned Malabar (indisk tørkeprosess, hvor mye av syra forsvinner) samt kaffetyper fra vestindia / mellomamerika. Mørk, fyldig og mye smak Sitér dette innlegget Lurøy / Svalbard. Båter: Gromling 15/60 Yamaha / Wesling 490 m/80 Yamaha / Yamarin 5940 m/ F115 Yamaha / Achilles LS4 (RIP) Aquaquick MS265 West Commando 270 m/ 4hk Yamaha Link to post Share on other sites More sharing options...
Komodo Svart 14.Februar Del på Facebook Svart 14.Februar ivar skrev 7 minutter siden: samt at kaffen må ikke ha for mye syrlighet. Enig, det er også en av de viktigste kriteriene for meg. Evergood og de vanlige traktekaffene utgår derfor. Men siden du vil ha lavt syrenivå og liker mørkbrent, så vil jeg anbefale deg å prøve Zoegas Skånerost hvis du ikke har gjort det alt. Den får du både som filtermalt eller hele bønner. Nå er kaffemaskinen her hjemme defekt for tiden, så nå går det i filtermalt. Koker kun en kopp, og den drikkes med en gang. Ellers foretrekker jeg hele bønner på kaffemaskin. Stiller da inn kverna slik at den maler kaffen helt fint, blir litt som espresso. Sitér dette innlegget Draco 20 blir jolle Skroggjennomføringer og materialkvalitet DIY Badeplattform DIY Anker i syrefast Link to post Share on other sites More sharing options...
Lars H. Svart 14.Februar Del på Facebook Svart 14.Februar Dere som driver og kverner kaffe selv fra spennende steder med alt mulig tekniske greier for å få seg en kopp, blir det ikke strevsomt i hverdagen med et par kopper kaffe til frokost, formiddag og eftermiddag? Sitér dette innlegget Lars H. Helgesen, "Kapteinen" på Trudelutt (Saga27) med hjemmehavn i Son, Oslofjorden Nettsteder jeg drifter: trudelutt.com oljepionerene.no Skipshunden vår Som Paschuan i Soten sa på 1920-tallet: Ja, inte är jag mätt, men törstig är jag. Link to post Share on other sites More sharing options...
ivar Svart 14.Februar Del på Facebook Svart 14.Februar har bare sett filtermalt Zoega - hadde jeg funnet den som hele bønner så hadde jeg kjøpt forlengst, bare pga lukta når jeg går forbi hylla i butikken .. må kanskej kjøpe meg litt trakteremedier, evt prøve den filtermalte i presskanna selv om det ikke blir helt optimalt Sitér dette innlegget Lurøy / Svalbard. Båter: Gromling 15/60 Yamaha / Wesling 490 m/80 Yamaha / Yamarin 5940 m/ F115 Yamaha / Achilles LS4 (RIP) Aquaquick MS265 West Commando 270 m/ 4hk Yamaha Link to post Share on other sites More sharing options...
Eramar Svart 14.Februar Del på Facebook Svart 14.Februar Sist kjøpte jeg Zoega skånerost hele bønner hos Elkjøp, av alle steder. Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
Hulda Svart 14.Februar Del på Facebook Svart 14.Februar MYVIVERA skrev for 14 timer siden: Stort sett Nescafé gull. Syntes den er veldig god og enkel. Makan til tullebokker.. Her er det hvertfall én som, etter mitt syn, bruker tiden til noe bedre enn å skvalpe rundt med kjeler og maskiner for å få seg en kopp med aning av bønner og et hint tjære. Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
MYVIVERA Svart 14.Februar Del på Facebook Svart 14.Februar Hulda skrev 8 minutter siden: Makan til tullebokker.. Her er det hvertfall én som, etter mitt syn, bruker tiden til noe bedre enn å skvalpe rundt med kjeler og maskiner for å få seg en kopp med aning av bønner og et hint tjære. Hehe, den tiden jeg sparer på å lage komplisert kaffe går til båtforumet her @Hulda👍☕️. Jeg er jo nedi den fjerde kaffekoppen før frua har fått laget seg kaffe latten sin. Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
Kanalkapteinen Svart 15.Februar Del på Facebook Svart 15.Februar Blir fort presskannekaffe på meg i båten. Gjerne Friele. Men til kona sin kaffe må jeg til med diverse greier: https://www.facebook.com/share/r/fF553v3VeqjyFFkC/?mibextid=WC7FNe Sitér dette innlegget Tråden om Livet med Windy 8600MC Tråden om Livet med Draco Summerwind 24 Det er vel, det er vel med min sjel. Link to post Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Delta i diskusjonen
Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.